Den tidligere økonomisjefen kommer tilbake som toppleder i GD

Vegar Strand blir en av GDs to toppledere, som den nye administrerende direktøren for mediehuset.

Vegar Strand blir en av GDs to toppledere, som den nye administrerende direktøren for mediehuset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at Jon Kristiansen valgte å si opp som administrerende direktør i GD, har styret vært på leting etter hans arvtaker. Den beste kandidaten var én de kjente godt fra før.

DEL

Tidligere økonomisjef i GD, Vegar Strand (34), er blitt ansatt som ny administrerende direktør i mediehuset Gudbrandsdølen Dagningen.

Han går inn i bedriftens toleder-modell sammen med ansvarlig redaktør Kristian Skullerud.

Vegar Strand er i dag finansdirektør i Hoff Industrier SA på Gjøvik. Han var økonomidirektør i GD fra 2016 til 2017, og var i ledergruppa for ungdoms-OL på Lillehammer i 2016, som leder for økonomi og prosjekt. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. I 2017 ble han kåret til en av landets beste unge ledere under 40 år.

– Uforløst potensiale

– Jeg gleder meg! GD er en spennende bedrift i en spennende bransje, med uforløst potensiale. Her er det mange flinke ansatte med mye kompetanse. GD og hele bransjen er i en tid med omstilling. Jeg tror det ligger mye potensial i å utnytte teknologiske muligheter, men også i å bygge en kultur for samarbeid og læring av hverandre. Det blir trist å forlate Hoff på Gjøvik, men dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå, sier Vegar Strand til GD.

Det var en fornøyd styreleder Thor Svegården som presenterte nyheten for de ansatte tirsdag.

– Vi vurderte flere kandidater og flere mulige rekrutteringsløsninger, men valgte tidlig å konsentrere prosessen rundt et utvalg kandidater. Vegar Strand har pekt seg ut som en engasjert og framtidsrettet leder som har dokumenterte resultater, og som sammen med ansvarlig redaktør vil gi GD en ledelse med bred erfaring og kompetanse. En toleder-modell kan være krevende. Men jeg har tro på at her har vi to som vil hverandre godt og som vil forene ressurser til det beste for GD, sier Svegården.

Saken fortsetter under bildet

Styreleder i Gudbrandsdølen Dagningen, Thor Svegården, informerte de ansatte om ansettelse av ny administrerende direktør i konsernet tirsdag morgen.

Styreleder i Gudbrandsdølen Dagningen, Thor Svegården, informerte de ansatte om ansettelse av ny administrerende direktør i konsernet tirsdag morgen. Foto:

– Sterke menneskelige egenskaper

Ansvarlig redaktør Kristian Skullerud gleder seg til å samarbeide med Strand.

– Vegar er en fin fyr å jobbe sammen med. Han er en analytisk og en skarp økonom, i tillegg til å ha sterke menneskelige egenskaper. Han har pedagogiske evner og er god på involvering.

Det var et enstemmig styre som kom fram til beslutningen. De la vekt på Strands evner til å forene strategisk tenkning med gjennomføringskraft og gode kommunikative ferdigheter. Strand begynner i jobben senest 1. mai. Jon Kristiansen slutter i GD etter ni år for å begynne som direktør for NHO Innlandet.

Styreleder i Gudbrandsdølen Dagningen, Thor Svegården, informerte de ansatte om ansettelse av ny administrerende direktør i konsernet tirsdag morgen. Til venstre ansvarlig redaktør Kristian Skullerud.

Styreleder i Gudbrandsdølen Dagningen, Thor Svegården, informerte de ansatte om ansettelse av ny administrerende direktør i konsernet tirsdag morgen. Til venstre ansvarlig redaktør Kristian Skullerud. Foto:

Artikkeltags