Egmont overtar blogg.no og magasinene Side 2, Side 3 og Nettavisen Livsstil. De to eierne vil ikke ut med hva kjøpesummen er, eller hvor mye avtalen verdsetter Mediehuset Nettavisen til.

– Det delte eierskapet har fungert utmerket fram til i dag. Men etter hvert som vi har vokst oss større og sterkere, er det bra at selve avisen Nettavisen nå får en, sterk strategisk eier med kompetanse på medier, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Han fortsetter som sjefredaktør for Nettavisen og næringslivsavisen NA24.

Styrker merkevaren

Amedia og Egmont har i ni år eid halvparten av aksjene hver av Mediehuset Nettavisen, som har vel 1,1 millioner daglige lesere og en omsetning på 138 millioner kroner.

Nå har eierne signert en intensjonsavtale som betyr at Amedia blir 100 prosent eier av Mediehuset Nettavisen, som fremover vil konsentrere seg om nyheter, sport, økonomi, politikk og meninger gjennom nettavisen.no og NA24.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia og administrerende direktør Espen Asheim i Egmont Publishing sier at avtalen innebærer en vesentlig styrking av merkevarene.

– Avtalen tilrettelegger for videre vekst og utvikling. I stedet for å eie hele bedriften sammen, er vi enig om å overta eierskapet til hver vår del av mediehuset. Amedia og Egmont ønsker å gi merkevarene økt slagkraft både redaksjonelt og i annonsemarkedet, sier de to.

Egmont tar over bloggerne

De øvrige forretningsområdene blir heleid av Egmont. Dette gjelder magasinene Side 2 og Side 3, NA Livsstil samt bloggvirksomheten.

Amedia er i dag eid av Amediastiftelsen, etter at Sparebankstiftelsen DNB i fjor kjøpte majoritetsandelene i aviskonsernet fra LO og Telenor.

Splittingen skal ha effekt fra 1. januar 2018. Men Nettavisen vil likevel vise innhold fra Egmonts blogg.no og magasinene ut hele neste år.