GD gir deg nyheter hele døgnet - fra nytt lokalkontor i Australia

Carl J. Sørheim skal holde GD, OA og Østlendingen oppdatert på natterstid.

Carl J. Sørheim skal holde GD, OA og Østlendingen oppdatert på natterstid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En nattevakt på andre siden av kloden, skal sørge for at GD, OA og Østlendingen får med seg absolutt siste nytt - hele døgnet.

DEL

– Det er en aldri så liten milepæl at vi endelig kan si at vi leverer nyheter 24-7, sier ansvarlig redaktør i GD, Kristian Skullerud.

Samarbeid i Innlandet

Sammen med Oppland Arbeiderblad og Østlendingen har GD inngått en frilansavtale med tidligere Gjøvik-journalist Carl J. Sørheim som nå er bosatt i Melbourne i Australia. På sin dagtid og vår natt vil Sørheim høre med politi, nødetater, sjekke vegsentralen og vær og føreforhold. Hvis det skjer store hendelser har han fullmakt til å vekke redaksjonsledelsen hjemme i Norge.

Dermed blir GD enda tidligere ute med nyheter som berører folk i vårt distrikt.

Sin første vakt hadde Sørheim for OA natt til mandag 10. september. Så snart de siste tekniske utfordringene er på plass, vil han også oppdatere nyhetsbildet for GD.

Prøveprosjekt

Carl J. Sørheim flyttet til Australia for første gang i 2003 for å studere teater. Han har siden jobbet i OA, og tar nå oppdrag som regissør innen filmbransjen. Han er gift og har barn i Melbourne.

– Dette har vi jobbet lenge med å få til, og det blir spennende å se hva vi får ut av det, sier Kristian Skullerud i GD.

For de tre redaksjonene i Innlandet er dette et forsøksprosjekt som skal evalueres etter jul.

Artikkeltags