Ringsaker, Nord-Fron og Sel kommune får penger til ladestasjoner for elbil

LADESTASJONER: Miljødirektoratet har fordelt 12 millioner kroner på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur. I GDs distrikt er Ringsaker, Nord-Fron og Sel kommune innvilget støtte.

LADESTASJONER: Miljødirektoratet har fordelt 12 millioner kroner på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur. I GDs distrikt er Ringsaker, Nord-Fron og Sel kommune innvilget støtte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ringsaker kommune er innvilget 802.862 kroner fra Miljødirektoratet for å etablere ladepunkter for kommunale tjenestebiler.

DEL

Ringsaker: Miljødirektoratet er ferdige med å behandle første pulje med søknader om støtte fra Klimasatsordningen, en støtteordning der 150 millioner kroner er satt av til «reduserte klimagassutslipp og omstilling til lavutslippssamfunnet».

I GDs distrikt er Ringsaker, Nord-Fron og Sel kommune så langt innvilget støtte til å etablere ladepunkter for elbil.

Ringsaker får 802.862 kroner og Sel 162.000 kroner i støtte til ladepunkter for kommunale tjenestebiler. Nord-Fron kommune får 100.000 kroner i støtte til bygging av ladestasjoner.

Mottok 350 søknader

Direktoratet mottok i første runde mer enn 350 søknader fra kommuner over hele landet, heter det i en pressemelding.

Så langt har Miljødirektoratet fordelt omkring 17 millioner kroner til deltakelse i klimanettverk og innkjøp av ladeinfrastrukt for kommunale tjenestebiler.

Om lag 5 millioner kroner er delt ut til 21 klimanettverk som dekker 200 kommuner. De resterende 12 millioner kronene er fordel på 34 kommuner som vil kjøpe ladeinfrastruktur. Miljødirektoratet har ennå ikke behandlet alle søknadene om støtte, men venter at det totalt vil bli gitt støtte til rundt 800 ladepunkter.

– Viktig signaleffekt

– Det er flott å se at så mange kommuner søker om støtte for å etablere kommunale ladepunkter. Dette har en viktig signaleffekt og gjør det lettere å velge elbil framfor en bensin- eller dieselbil ved neste bilkjøp, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Alle de resterende søknadene skal behandles framover mot sommeren, og i løpet av juni venter direktoratet å kunne gå ut med en samlet oversikt over alle tilsagn for 2018.

Artikkeltags