Mjøsen skog er fornøyd med salget av Norske Skog

Norske Skog er solgt til investeringsfondet Oceanwood.

Norske Skog er solgt til investeringsfondet Oceanwood. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag ble det klart at investeringsselskapet Oceanwood kjøper Norske Skog etter en lengre prosess.

DEL

Avklaringen om hvem som blir ny eier av de sju fabrikkene til Norske Skog har latt vente på seg.

Før påske meldte flere medier at Oceanwood, som tidligere samarbeidet med Kjell Inge Røkke og Aker, hadde vunnet budrunden. Selgerne av fabrikken kunne imidlertid ikke bekrefte det.

235 millioner euro

Fredag morgen la Norske Skog selv ut en pressemelding på sine hjemmesider om at Oceanwood har kjøpt ut de andre aksjeeierne for en nettosum av 235 millioner euro.

– Dette er en av de viktige milepælene i Norske Skog i de seneste årene. Det konkluderer to års anstrengelser med å finne konsernets kapitalstruktur, sier styreformann Sven Ombudstvedt om prosessen.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av at Oceanwood får relevante konkurranserettslige- og andre regulatoriske godkjennelser i berørte land, inkludert Australia og New Zealand. Denne prosessen antas å ta mellom fire og seks måneder, skriver Dagens Næringsliv, som omtalte nyheten først.

Styret i Norske Skog ga i desember i fjor opp forsøket på å redde konsernet og begjærte konkursbehandling i skifteretten. Selskapet hadde da en gjeld på drøyt 9,2 milliarder kroner og bokførte verdier på nær 2,9 milliarder kroner. I ettertid meldte flere interessenter seg, men det var til slutt Oceanwood som trakk det lengste strået i prosessen med å overta selskapet.

– Godt fornøyd

Styreleder i Mjøsen Skog, Terje Uggen, sier til GD at de er fornøyd med oppkjøpet. De har levert mye til Norske Skog, men har etter konkursen levert mindre enn tidligere.

– Vi forventer at den nye eieren gir rom for at norske skog fortsetter, men også rom for å utvikle planlagte prosjekter.

Uggen har tidligere uttalt at Mjøsen Skog ønsket norske eiere, men slik prosessen har blitt er han godt fornøyd med løsningen det endte opp med.

– Når prosessen ble sånn som den har blitt, er vi godt fornøyd.

Artikkeltags