Mjøsferga solgt

Ove Nielsen kjøpte Mjøsfergen for to år siden for 500.000 kroner.

Ove Nielsen kjøpte Mjøsfergen for to år siden for 500.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Solgte i tolvte time.

DEL

Ove Nielsen, Lillehammer, har solgt Mjøsfergen. Han fikk ikke mye for den, men sparer en formue på alternativet. Ringsaker kommune var nemlig ikke fornøyd med at ferja bare lå der den lå, på Mengshol. Nielsen og kommunen hadde derfor inngått avtale om opphogging, noe som ville kostet Nielsen 250.000 kroner, ifølge hans advokat, Sven Omre Kjosbakken. Nå fikk Nielsen solgt i tolvte time.

Kjøper er en sjømann fra Bergens-kanten, Atle Ingve Kollevåg. Han samler på gamle ferjer, sier han, og har for tiden fire andre liggende. Mjøsfergen bød han på i 2006 også, og hadde papirene i orden til å drive serveringsvirksomhet på fergen ved kai på Hamar.

- Men så kom Ove Nielsen og bød så forferdelig mye mer, sier Kollevåg til GD.

Nå henter han fram de gamle planene om å bruke fergen til restaurant på Hamar, og skal søke på nytt. Han sier at signalene i kommunen er positive.

Et annet alternativ er at NCC vil leie ferja i forbindelse med utbyggingen av E6. Den kan komme til nytte når ny bru skal bygges ved Minnesund.

- Jeg har fått tips om at de er interessert, sier Kollevåg til GD, og legger til at det viktigste for ham er å berge båten fra opphogging. Den er bygget for å gå i is og har en viss historisk interesse, mener han. Og fordi den aldri har vært i sjøvann, har den ikke rustet.

Også Ove Nielsen hadde planer om å bruke Mjøsfergen til restaurant. Så seint som i fjor var planen å drive ved kai på Gjøvik med et grønt konsept bestående av biologisk dyrket mat, frukt og grønt.

Artikkeltags