- Mobbing er uakseptabelt

Mobbing er uakseptabelt, og hockeysupporterne tar avstand fra det. fra venstre: Glenn Bukkvoll, Kim Rudi Greger, Gunnar Nylund og Ragnhild Bukkvoll fra Green Army. Fra Patriotene: Martin Alnes, Andreas Skinnerlien, Sven Jørgen Steen, Julie Sævik og Roger Opsahlhagen.

Mobbing er uakseptabelt, og hockeysupporterne tar avstand fra det. fra venstre: Glenn Bukkvoll, Kim Rudi Greger, Gunnar Nylund og Ragnhild Bukkvoll fra Green Army. Fra Patriotene: Martin Alnes, Andreas Skinnerlien, Sven Jørgen Steen, Julie Sævik og Roger Opsahlhagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Vi er mot mobbing, slår supportere fra Patriotene i Lillehammer og Green Army (Manglerud Star) fast.

DEL

- Vi vil vise at mange bryr seg, sier Glenn Bukkvoll i Green Army. Historien om tretten år gamle Odin som tok livet sitt etter mobbing gjorde inntrykk på Bukkvoll, som også selv har vært mobbeoffer.

- I supporterklubben er vi samfunnsbevisste, og når det dukker opp sånt som dette, vil vi gjerne gjøre noe. Det vi kan gjøre i dette tilfellet, er å vise at vi ikke vil ha noe av mobbing, sier Bukkvoll.

Han tenkte en liten stund på hvordan han kunne vise engasjementet. Fredag formiddag tok han kontakt med administratorene bak Facebook-gruppen "Oss mot mobbing" og ba om å få bruke logoen deres på et banner. Litt over klokka 14 var tillatelsen i boks, og dermed satte han i gang. Klokka 21.30 fredag kveld ringte de fra trykkeriet og fortalte at banneret var ferdig.

- Det viser at folk bryr seg, det også, sier Bukkvoll.

Nå sprer supporterklubben budskapet.

- Det er flere og flere som blir opptatte av ishockey, og det at vi engasjerer oss mot mobbing kan både gagne saken og være positivt for idretten, mener Bukkvoll.

Søndag ettermiddag hadde L.I.K.s supporterklubb Patriotene invitert til sosialt treff før ishockeykampen senere på ettermiddagen. Også Roger Opsahlhagen i Patriotene er klar på at mobbing er uakseptabelt.

- Vi mener at alle skal inkluderes, og vi vil ikke at noen skal føle seg utenfor, sier han.

Fra begge supporterklubbene meldes det at de kjenner tilfeller der spillere, særlig i aldersbestemte grupper, har gitt seg fordi de følte seg utenfor.

Hvordan supporterklubbene nå skal arbeide videre mot mobbing, er fremdeles på plamleggingsstadiet.

- Nå kom jo denne ideen på fredag, og i dag er det søndag. Men begge supporterklubbene vil ta opp med styret i klubbene sine hvordan klubben kan markere at de er mot mobbing, sier representantene for Green Army og Patriotene.

Artikkeltags