Ni års fengsel for mannen som angrep kjæresten med kniv i Moelv før jul i fjor

Det var ved dette huset at kvinnen ble forsøkt drept av kjæresten sin i desember 2016.

Det var ved dette huset at kvinnen ble forsøkt drept av kjæresten sin i desember 2016. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hedmarken tingrett har avsagt dom i saken mot den tiltalte somalieren, som var tiltalt for å ha forsøkt å drepe kjæresten sin i hennes leilighet i Moelv i desember i fjor.

Dommen er i tråd med det statsadvokat Iris Øsp Lydsdottir Storås ba om i retten, ni års fengsel. Retten er blant annet opptatt av at fornærmede, også hun opprinnelig fra Somalia, lever i stor frykt for den nå dømte mannen.

Les også: Dobbel belastning for Moelv-offeret. Først ble hun knivstukket – så blir hun baksnakket

«Fornærmede må fortsatt leve med tiltaltes trussel om at han skal finne henne og drepe henne. Hun er utstøtt av det somaliske miljøet», heter det i tingrettsdommen.

Retten har satt sin lit til kvinnens forklaring om hendelsesforløpet, hvor hun beskrev at hun ble jaget ut av leiligheten med mannen hakk i hel. Det skal være på utsiden av leiligheten at hun skal ha blitt stukket. Kniven skal ha blitt kjøpt på en butikk i Moelv like før hendelsen.

«Tiltalte har ikke gitt noen forståelig forklaring på hvorfor og hvordan kniven ble tatt ut av originalemballasjen. Orginalemballasjen er ikke gjenfunnet senere», skriver tingretten i dommen.

Les også: Tiltalt for drapsforsøk, men mener offeret stakk seg selv

Kvinnen, som har synlige skader i fjeset etter voldshandlingen, er tilkjent 300.000 kroner i erstatning. Det er i tråd med hva bistandsadvokaten la ned påstand om da saken var oppe i retten tidligere i oktober.

Mannen har allerede sittet i varetekt i godt over 300 dager og får dette i fradrag på fengselsoppholdet.

Artikkeltags