Siktelsen etter Moelv-angrepet utvides til drapsforsøk

Politiet har utvidet siktelsen mot en mann i 20-åra til forsøk på drap etter et knivangrep forrige uke.

Politiet har utvidet siktelsen mot en mann i 20-åra til forsøk på drap etter et knivangrep forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet i Hedmark har etter avhør og tekniske undersøkelser kommet fram til at knivangrepet sist torsdag var et drapsforsøk.

DEL

Torsdag forrige uke rykket politiet ut, da en skadd kvinne trengte bistand i Moelv sentrum. Det viste seg at kvinnen hadde blitt angrepet med kniv, og hadde store skader. Ikke lenge etterpå meldte en mann i 20-åra seg for politiet på Vinstra.

Først en uke senere kan politiet bekrefte at handlingen etterforskes som et drapsforsøk. Siktelsen mot mannen er nå utvidet.

– Saken er etterforsket intenst av politiet så langt, og det har blitt gjort mange undersøkelser og vitneavhør. Basert på det, er siktelsen utvidet til forsøk på drap, sier påtaleansvarlig Frode Aabak i Hedmark-politiet til GD.

Helt konkret er det forklaringene som er gitt i saken, sammenholdt med typen skader fornærmede hadde, som er grunnen til at siktelsen er utvidet.

Har funnet kniven

Den siktede og den fornærmede kjente hverandre fra før, men politiet undersøker fortsatt hvilket bekjentskap dette var. Begge kommer opprinnelig fra Somalia.

Aabak kan fortelle at politiet har gjort beslag i en kniv, som de mener ble brukt til handlingen.

– Utover det vil vi ikke si mer om kniven, forteller han til GD.

Fortsatt på sykehus

Etterforskningen av drapsforsøket pågår fortsatt for fullt hos politiet i Hedmark. Kvinnen er fortsatt innlagt på sykehus med skader. Hvilke skader det dreier seg om ønsker ikke politiet å si noe om på grunn av etterforskningen.

– Etter forholdene går det bra med henne, sier Aabak, som videre forteller at både fornærmede og siktede skal avhøres igjen i løpet av kort tid.

Politiet mener også at det fortsatt er vitner som kjørte forbi stedet som ikke har meldt seg.

– Det gjenstår en del tekniske og krimtekniske undersøkelser. Det gjelder både på åstedet og andre steder. Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner som var i Moelv rundt torsdag klokka 12. Vi vet at det skal ha vært en del biler som har kjørt forbi området. Det er interessant for oss å snakke med dem. Det er ofte folk tror at det de har sett ikke har betydning, men det kan det ha, sier påtaleansvarlig Aabak.

Artikkeltags