- Klovnen løp mot meg med en kjøttøks i hånden

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag morgen ble Janne Hansen Lihaug angrepet av en klovn med kjøttøks. Hun unnslapp ved å sparke ham i skrittet. – Jeg håper folk slutter med dette før noen blir skadet, sier hun.

DEL

MOELV: – Som vanlig gikk jeg morgentur med hundene mine tidlig søndag morgen rett ved Moelv sentrum. Fem minutter nedenfor der jeg bor reagerte hundene på noe i en hage. Det var fortsatt mørkt, men jeg så en klovn iført en hvit/svart klovnemaske, svart krøllete parykk og en hvit/svart/rød klovnedrakt, sier Janne Hansen Lihaug.

Kom løpende med kjøttøks

Hun ropte høyt til klovnen at om han kom etter henne skulle hun slå han.

– Så kommer klovnen løpende mot oss med det som ser ut som en kjøttøks. Klovnen sparker hunden min før jeg sparker han i skrittet det jeg klarer. Da hyler han og kneler, før jeg løper hjemover. Det var en skremmende opplevelse, sier Hansen Lihaug.

Mandag skal hun anmelde hendelsen. Hun er ganske sikker på at den klovnen hun møtte er en voksen mann.

FAKTA

I helgen har det vært meldinger om skremmende klovner i Moelv, Lillehammer og Vinstra.

Fenomenet oppsto i USA i august i delstaten Sør-Carolina.

Det har vært flere episoder i Norge den siste tiden.

– Det er på bakgrunn av kroppsfasong og oppførsel. Jeg synes ikke dette er greit. Jeg håper folk slutter med dette før noen blir skadet, uansett om det er klovnen som blir skadet eller den som blir utsatt for det, sier Hansen Lihaug.

Selv vil hun fortsette med å gå turer med hundene, men hun er blitt skremt.

– Hvis jeg møter en klovn neste gang håper jeg alle hundene er med. Da skal jeg sende hundene etter klovnen, sier Hansen Lihaug.

Flere meldinger om klovner

Det var ikke bare i Moelv en skremmende klovn viste seg i helgen. Politiet i Lillehammer fikk to meldinger om skremmende klovner i helgen. En i Vingervegen, og en i krysset Konglevegen/Langsethvegen. På Hamar ble det meldt om flere tilfeller og GD sitter på dokumentasjon som viser at det skal ha vært observert flere klovner også på Vinstra i helgen. Her skal det ha vært en klovn observert i Toksefeltet og en på veg ned mot jernbanestasjonen.

Politiet frykter skader

Politiet frykter det bare et tidsspørsmål før det skjer noen skader.

Operasjonsleder Hallgrim Ous ved politiets operasjonssentral i Lillehammer oppfordrer foreldre som har mistanke til at unger har denne type maske med seg ut, om å ta en prat.

– Vi frykter at nye hendelser kan føre til skader, enten ved at noen blir påkjørt eller slått ned av personer som blir skremt, sier Ous.

Startet i USA

Klovnefenomenet går under navnet «Killer Clowns» og det første kjente tilfellet kom i delstaten Sør-Carolina i USA i august i år da klovner prøvde å lure unger inn i skogen ved å tilby de penger. Siden har farsotten spredd seg og nå har det vært en rekke episoder i Norge, og så i GDs distrikt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken