Moelvens beste kvartal siden før finanskrisen

Morten Kristiansen hos Moelven Industrier er fornøyd med et godt resultat i selskapet.

Morten Kristiansen hos Moelven Industrier er fornøyd med et godt resultat i selskapet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Moelven Industrier presenterte fredag sitt kvartalsresultat for andre kvartal i år.

Og det gjorde det med et bredt smil om munnen: Ikke siden 2007, altså før finanskrisen, har de levert et så godt resultat.

– Det gode resultatet skyldes en kombinasjon av generelt positive markedsforhold og virkninger av interne forbedringstiltak, forteller konsernsjef Morten Kristiansen i en pressemelding fra selskapet.

Les også: Flere ledere i RingAlm slutter

Les også: Moelven tjente 215 millioner på driften

130 mill. mer i år

Driftsresultatet i Moelven i andre kvartal var 175 millioner kroner mot 48 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet opplyser også at deres driftsresultat akkumulert for første halvår i 2016 økte til 205 millioner mot 70 millioner i første halvår 2015.

–  Tallene viser en kraftig forbedring av driftsresultatet sammenligner med samme perioder i fjor. Vi må faktisk tilbake til før finanskrisen - altså i året 2007 - før vi finner bedre resultat. Jeg er godt fornøyd og takker alle ansatte for innsatsen, sier Kristiansen i pressemeldingen.

Når det gjelder omsetningen hadde Moelven i andre kvartal 2016 2,9 milliarder kroner. I fjor var tallet 2,6 milliarder på samme tidspunkt. For hele første halvår har de økt driftsinntektene fra fjorårets 4,9 milliarder til 5,5 milliarder.

Les også: Har ikke tatt høyde for flom ved Mjøstårnet

Fortsatt negative ledd

Selv om det fredag var stor glede knyttet til kvartalstallene, er det ifølge pressemeldingen "enheter" i selskapet som påvirker konsernets resultat negativt.

Til det sier konsernsjefen at det i en langsiktig strategiplan er lagt betydelige ressurser i forbedring av disse enhetene.

– Programmet fortsetter med høy intensitet og vil bidra til økt lønnsomhet i den underliggende driften, sier Kristiansen, som videre kan fortelle at de forventer at den gode trenden skal fortsette.

– For konsernet samlet forventes driftsinntektene å øke noe. Konsernet har et godt utgangspunkt for videre forbedringer. I sum forventes resultatet for 2016 å bli noe bedre enn i 2015.

Artikkeltags