Møter mattelæreren på internett

FORNØYDE MATTEELEVER: Eivind Tingsrud Teigen (nærmest), Jan Peter Aleksander Nizialek Moen, Yussuf Skiland og Knut Marstein Hagen møter mattelæreren ansikt til ansikt på nettet, virtuelt til stede med lyd og bilde.

FORNØYDE MATTEELEVER: Eivind Tingsrud Teigen (nærmest), Jan Peter Aleksander Nizialek Moen, Yussuf Skiland og Knut Marstein Hagen møter mattelæreren ansikt til ansikt på nettet, virtuelt til stede med lyd og bilde. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hver uke møtes 19 tiendeklassinger fra Otta, Kristiansand, Lena, Vågå og Skjåk til felles mattetime. De er elever ved Norges første virtuelle matematikkskole.

DEL

LILLEHAMMER: – Alderen til Per er en tredel av fars alder og to femdeler av mors. Aldersforskjellen er ti år mellom mor og far. Hvor gammel er Per?

19 ansikter viser seg på skjermen til lærer Bjørn Vadet som har rigget seg til meg et eget lite studio ved Nord-Gudbrandsdal vidare-gåande skule.

Øystein fra Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand gir tegn til han har en løsning på oppgaven. Hans på Otta likeså.

– Vi sier Per er lik X. Så gjelder det å sette opp en riktig ligning ...

Pilotprosjekt

Undervisningsopplegget for matematikk på nettet er et pilotprosjekt som sikter seg inn mot ungdomsskolen. 300 elever med gode ferdigheter i matematikk får bryne seg på videregående nivå 1T.

Bjørn Vadet er det den eneste læreren i Oppland i Den virtuelle matematikkskolen (DVM), og han har innelemmet elevene fra Vest-Agder også.

– DVM er for flinke elever som har stor interesse for matte. To dager i uka etter skoletid, møtes vi på nettet.

Ungdomsskoleelever i 14 fylkeskommuner er med på pilotprosjektet som Senter for IKT prøver ut.

– Egentlig er det få grupper som har meldt seg på i Oppland, derfor har vi tatt Kristiansand-elevene med i klassen, forteller Vadet.

Det er for øvrig Lillehammer-firmaet Efaktor som har utviklet den digitale matteskolen på læringsplattformen Moodle.

Lærerikt

Målet med DVM-skolen er å øke motivasjonen og mestringen i matematikk. Det funker tydeligvis for elevene på Otta ungdomsskole:

– Men hvorfor gi seg i kast med videregående pensum allerede?

– Det handler om å være på forskudd når vi begynner på videregående skole. Har vi fått en god standpunktkarakter fra DVM, kan vi gå videre på VG2 pensum i matte allerede i førsteklasse, sier Eivind Tingsrud Teigen, Jan Peter Aleksander Nizialek Moen, Yussuf Skiland, Knut Marstein Hagen, Hans Hagen Svastuen, Audun Soleim Brennhaugen og Ingrid Nyhus Solli.

De synes matteundervisningen i det virtuelle klasserommet gir mersmak. Nettet er tross alt deres egen arena så vel på skolen som i fritiden.

Artikkeltags