Dom er falt i Rosenlund-saken

RETTSSAKEN OVER: Rosenlund Kontorbygg AS og entreprenøren NCC Norge møttes i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Her fra befaring under rettssakens første dag, 15. november.

RETTSSAKEN OVER: Rosenlund Kontorbygg AS og entreprenøren NCC Norge møttes i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Her fra befaring under rettssakens første dag, 15. november. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Retten måtte gjøre et regnestykke av dimensjoner, med 200 millioner på spill.

DEL

Dom har falt i rettssaken mellom Rosenlund Kontorbygg AS og entreprenørfirmaet NCC Norge. Rettssaken startet 15. november og ble avsluttet 2. desember i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Det var opprinnelig Rosenlund Kontorbygg som saksøkte NCC Norge for 34 millioner kroner etter utbyggingen i Rosenlund. Entreprenørfirmaet svarte med et motsøksmål på 176 millioner kroner. Flom, grunnforhold og forsinkelse var hoved-temaene i rettssaken.

Dommen i den kompliserte entreprisesaken er på 93 sider og konkluderer i grove trekk med at Rosenlund må betale NCC om lag 66 millioner kroner.

- Ikke full seier for noen part

- Dette beløpet er inkludert et beløp som allerede var akseptert, og det betyr at vi må ut med cirka 6 millioner kroner i tillegg til det, sier advokat Sam Erling Harris fra advokatfirmaet BA-HR DA, som representerer Rosenlund Kontorbygg AS.

- Rettens hovedkonklusjon, som gjelder de mest betydningsfulle tvistepunktene, er Rosenlund ganske fornøyd med. Det er store krav som NCC ikke har fått medhold i, og Rosenlund har fått medhold i krav om dagmulkt på forsinkelse. Men ser også at det er krav NCC har fått medhold i, og krav Rosenlund har fremsatt som ikke har ført frem. Alt i alt er det en dom som gitt begge parter noe, og har heller ikke ført til full seier for noen part, sier Harris som mener det er altfor tidlig å si noe om de komme til å anke.

Mange tvistemål

Det var mange tvistepunkter i saken som ikke var enkel å håndtere, ifølge Harris som mener gjennomføringen av saken var mønstergyldig fra dommer Torunn Kvisbergs side.

Entreprenøren NCC har aldri hatt et større byggeprosjekt i innlandet enn utbyggingen av de nye kontorlokalene i Rosenlund, nord i Lillehammer. Utbyggingen er den største i byen Lillehammer siden OL i 1994. Listen over utfordringene i forbindelse med utbyggingen av Rosenlund ble etter hvert lang.

Hovedforklaringene bak alle feilene og den ekstra lange tidsbruken i utbyggingen var endrede grunnforhold og Skurva som flommet over.

Les også: 200 millioner på spill i Rosenlund-rettssak

Les også: Dette er tvisten mellom Rosenlund og NCC som behandles i retten

Artikkeltags