– Jeg tror vi fikk fanget et veldig spesielt øyeblikk

Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum viser fram en tømmerhugging-gren, mens Espen Fadnes suser forbi i 250 kilometer i timen.

Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum viser fram en tømmerhugging-gren, mens Espen Fadnes suser forbi i 250 kilometer i timen. Foto:

Tømmerhogger Vebjørn Sønsteby fra Brøttum deltok i ellevill fotoseanse med basehopper Espen Fadnes.

DEL

Vebjørn Sønsteby er en av flere ringsaksokninger som i november skal konkurrere under VM i tømmerhogging i Håkons Hall. For å promotere arrangementet, og gjøre noe litt utenom det vanlige, deltok han nylig på en fotoseanse du neppe har sett maken til.

– Det var veldig krevende. Vi måtte slåss over flere dager med dårlig vær og mye vind. Da det til slutt satt, ble bildet helt rått, sier Sønsteby etter fotoseansen, som fant sted ved Marsåhyrna ved Flo i Stryn.

Les også fra august: Varmet opp med sølv

Hensikten med fotograferingen var å skape et øyeblikk der en av de eldste opprinnelige ekstremsportene – tømmerhugging – møter moderne ekstremsport: basehopping og wingsuit-flyging. Vebjørn Sønsteby representerte førstnevnte, mens Espen Fadnes, en av Norges beste basehoppere, representerte sistnevnte.

Les også: Tømmerhoggerne varmet opp til VM med treningsleir på hjemmebane

Et slikt bilde av to atleter har du neppe sett tidligere.

– Det var nervepirrende da Espen kom susende gjennom lufta i 250 kilometer i timen. Han skulle fly så nærme oss som mulig, så han snidda meg og fotografen med bare noen få meter. Da var det bare å holde roen og stole på at Espen hadde kontroll i lufta, sier Sønsteby.

– Det er veldig kult når to typer ekstremsport møtes på denne måten og jeg tror vi fanget et veldig spesielt øyeblikk, sier han.

Artikkeltags