Nei til asylmottak

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Sel formannskap gikk mandag enstemmig mot å gi bruksendring til asylmottak på Rondeslottet høyfjellshotell. Nå varsler Ostra Consult erstatningskrav.

Les også: Føler seg lurt

Mottakskoordinator Jesper Jeppesen hos Ostra Consult AS, som har fått kontrakten på Rondeslottet med Utlendingsdirektoratet, sier vedtaket i Sel formannskap ikke holder mål.

- Argumentene fra formannskapet kan ikke forsvares i forhold til plan- og bygningsloven. Vi mener det er fullt mulig å bruke hotellet til asylmottak innenfor gjeldende reguleringsplan. Dernest er vedtaket i strid med nasjonale føringer når det gjelder mottak for asylsøkere. Jeppesen varsler klage til fylkesmannen og sier at Ostra Consult nå forbereder et krav om økonomisk kompensasjon til Sel kommune.

- Vi har løpende utgifter i forhold til leieavtalen med eieren av hotellet i tillegg til våre utgifter til kompetansepersonell for å drifte stedet.

- Har dere allerede begynt å forberede mottaket på Raphamn`?

- Nei, vi har ikke foretatt oss noe fysisk der, men det er klart at tiden går og dermed også våre løpende utgifter, sier Jeppesen.

Les også: Storaksjon mot asylmottak på Rondeslottet

Artikkeltags