Niåring lettere skadet etter gondolulykke

Artikkelen er over 8 år gammel

Gondolvognen falt mellom 10 og 15 meter rett ned. Niåringen som befant seg i vognen er innlagt på sykehus med lettere skader.

DEL

I en pressemelding fra sykehuset i Lillehammer opplyses det at gutten, som er dansk, har skader i brystet. Skadene karakteriseres som lette, og tilstanden er stabil. Ulykken skal ha skjedd da en tårnkran som var i arbeid like ved gondolbanen kom borti en gondolvogn, slik at den falt ned.

Politiet arbeider nå med å kartlegge hvordan ulykken i det hele tatt kunne skje. Føreren av tårnkranen som var involvert i ulykken, er allerede avhørt. Ifølge lensmann Per Harald Jørgensen i Øyer, er det åpenbart at kranen har kommet i berøring med gondolbanen. Det er imidlertid uklart hvordan dette har skjedd.

- Vi har fått opplyst at det skulle være en sperre i styringssystemet på kranen, slik at den ikke skulle kunne svinge inn i gondolbanen. Dette er noe vil vil undersøke nærmere, sier han.

Politiet fikk melding om ulykken i 12-tida mandag. Hendelsen skjedde i bunnen av Kjusløypa, noen hundre meter fra toppen. Niåringen ble fraktet til Lillehammer sykehus i ambulanse. Han klaget over smerter i ryggen.

Gondolen er stengt inntil videre. Både Arbeidstilsynet og Veritas er koblet inn i saken. Veritas vil undersøke gondolbanen for eventuelle skader tirsdag.

Er du i Hafjell? Ta kontakt, send bilder/video!

GDs medarbeider på stedet forteller at gondolvognen så ut til å ha landet på snøen, bare en meter unna ei steinur. Så skled den et stykke på snøen.
- Det er utrolig at dette gikk bra, sier han.

Tips Oss
Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags