Nissestreker ble russeterror

RUSSEBRÅK: Russemarkeringen begynte ved Lillehammer videregående skole allerede i desember. Det gikk ikke så bra. Foto: Silje Rindal

RUSSEBRÅK: Russemarkeringen begynte ved Lillehammer videregående skole allerede i desember. Det gikk ikke så bra. Foto: Silje Rindal Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Russen ved Lillehammer videregående skulle bare gjøre «nissestreker». Nå truer foreldre med politianmeldelse.

DEL

Russen 2010 ved Lillehammer videregående skole begynte russemarkeringen allerede før.

Russestyret ville vise 1.- og 2.-klassingene ved skolen at de var russ, og vedtok å arrangere to aktiviteter i desember som skulle markere dette.

Den ene var luciadag med uspiselige lussekatter 13. desember. Den andre var nissedag med nissestreker 21. desember.

Ble bundet fast - begynte å gråte

På nissedagen, på nest siste skoledag før jul, skulle russen gjennomføre nissestreker. Russestyret, som har en egen terrorsjef, bestemte at kantina skulle stenges for alle andre enn russ denne dagen.

Ifølge elever GD har snakket med, ble det valgt ut ofre som ble hentet fra forskjellige klasserom. Noen som ikke hadde skjønt at kantina bare var for 3.-klassingene ble også utsatt for «nissestrekene».

Elever ble bundet fast, pakket inn i gavepapir og sprayet med krem i ansiktet.

De skal også ha blitt sprutet vann og kastet snø på. En annen skal ha begynt å gråte.

Vaskepulver i lussekattene?

Beskjeden fra russestyret skal ha vært at lussekattene som ble bakt skulle inneholde ekle, men ikke farlige ting, som for eksempel pepper og fisk. På spøk.

Russen skulle så gå rundt på skolen i hvite luciadrakter og lys, synge luciasangen og dele ut lussekatter til 1.-klassingene. Ifølge elever GD har snakket med skal det ha vært vaskepulver og insekter i lussekattene også.

- Dersom det stemmer at det var vaskepulver i lussekattene, så er det farlig. Heldigvis begynte ryktene om at lussekattene ikke var gode å gå ganske fort, slik at ikke så mange fikk dem i seg, sier en elev.

Russepresident Mari Smidesang sier at russen ikke kan være bekjent av de mest ekstreme handlingene som ble begått.

Les mer: - Tar avstand fra dette

Opprørte foreldre

Det ble ingen vellykket start for russen 2010 ved Lillehammer videregående. Både medruss, 1.- og 2.-klassinger, rektor og foreldre har reagert svært negativt på det som skjedde. Det har også blitt varslet mulig politianmeldelse i saken.

Russen ved Lillehammer videregående skole er rødruss, og de fleste er 18 år.

Elevene som ble utsatt for «nissestrekene» er enda yngre. En elev GD har snakket med håper at foreldrene anmelder saken, eller at hele russestyret går av.

- Slik går det ikke an å behandle medmennesker!

Skolen må også gjøre noen drastiske tiltak for å få slutt på dette, sier eleven som ikke vil stå fram med navn og bilde av frykt for represalier.

Rektor Torbjørn Ljones varsler etterspill. Les også: Saken får etterspill

Artikkeltags