Tur til Galdhøpiggen - minutt for minutt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Torsdag morgen er NRK Hedmark og Oppland klar med en ny minutt-for-minutt-sending. Denne gangen går turen til Galdhøpiggen, Norges høyeste fjelltopp som ruver 2469 meter over havet. 

Vil gjøre folk klokere på det de ser rundt seg

"NRK, med en entusiastisk gjeng fra NRK sitt kontor på Lillehammer i spissen, skal gå turen førstkommende torsdag, altså 30.08., sammen med en rekke personer som vil gjøre oss klokere på det vi ser rundt oss. I tillegg er det et vell av vanlige turfolk, blant annet flere skoleklasser, som skal til topps denne dagen. Vi håper på mektige inntrykk av norsk natur, og gode møter med mennesker underveis", skriver nrk.no/ho på sin nettside.

Det er gjort flere arkeologiske funn på breene rundt Galdhøpiggen, og på turen skal NRK snakke med flere som kan mye om folk, historie, dyr og natur, knyttet til området.

TURGLAD: Ragnhild Moen Holø fra NRKs lokalkontor på Lillehammer, er blant dem som leder an turen til Norges tak, Galdhøpiggen.

TURGLAD: Ragnhild Moen Holø fra NRKs lokalkontor på Lillehammer, er blant dem som leder an turen til Norges tak, Galdhøpiggen.

Still spørsmål undervegs

Undervegs på turen er det også mulig å kommunisere med NRK via et chatvindu under den direktesendingen på nett, eller på sosiale medier. Her kan folk spørre om hva de måtte lure på, og få svar fra både NRKs turlag og eksperter.

Rikskringkasteren håper at mange vil være med på tur, både til fots og foran skjermene.

Artikkeltags