– Om 25–30 år vil «Vy» lyde enda mer idiotisk enn i dag

Lars Mytting har kastet seg inn i debatten om NSBs nye navn «Vy».

Lars Mytting har kastet seg inn i debatten om NSBs nye navn «Vy». Foto:

Fåvang-forfatter Lars Mytting liker NSBs navnebytte veldig dårlig.

DEL

På sin egen facebookside skriver den folkekjære forfatteren at han syns det er trist at NSB-navnet skal forsvinne. Han får massiv støtte for sitt innlegg hvor han ber om at NSB beholder navnet

Les også: Ap og Rødt vil få Stortinget til å hindre NSB å bli Vy

Her er Myttings innlegg:

«Det er bare trist at en liten forsamling på et styrerom kan ta livet av NSB, uten at en slik beslutning passerer noen folkevalgte som innser hva som raseres.

Navnet NSB er ikke eiendommen til NSBs sittende styre, det er noe mye større. Det tilhører oss alle – faktisk – siden NSB er heleid av staten – oss. Men viktigst er at navnet er en daglig synlig bekreftelse på det vågemotet Norge viste da jernbanen ble utbygd, og som gjorde dette uveisomme landet til en moderne nasjon og knyttet by og land sammen. Det er noe å være stolt over. Men så sitter noen en vakker dag på et godt og varmt styrerom og innser at navnet ikke lenger dekker ALT bedriften driver med (tross at NSB har rikelig med datterselskaper med svært spesifikke navn) og dermed blir det veldig viktig å skifte navn til noe som ikke betyr noe som helst.

Hvorfor skamme seg over at man driver med jernbane når man faktisk driver med jernbane? Ta 3M, et av verdens største konsern, med tusenvis av forskjellige produkter. 3Ms opprinnelse var det vesle gruveselskapet "Minnesota Mining and Manufacturing", og konsernet skiftet ikke formelt navn til kortformen 3M før i 2002, etter hundre års drift. De skammer seg ikke over hva de en gang var.

Nå heter det seg at tidene har skiftet slik at NSB ikke passer mer. Vel, la meg fortelle en ting: Hvis tidene har skiftet, så vil de skifte igjen. Om 25–30 år vil "Vy" (og Equinor) lyde enda mer idiotisk enn i dag, mens Norges Statsbaner (og Statoil) ville ha tålt slitasjen, fordi de er redelige påminnelser om hvor ting startet.»

Artikkeltags