Gå til sidens hovedinnhold

Odins gull vant Gullruten

Artikkelen er over 7 år gammel

TV-suksess fra Gudbrandsdalen gikk til topps i Bergen.

Den populære barneserien "TRIO Odins gull" gikk fredag kveld til topps i kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram under Gullruten.

- Utrolig morsomt, både for oss og hele filmmiljøet på Lillehammer, sier manusforfatter Morten Hovland.

Skjåk som bakteppe

TV-serien "TRIO Odins gull" «Trio» handler om Runa (12) som flytter fra storbyen til Skjåk. Hun blir kjent med Simen og Lars. De tre tar opp kampen for rettferdighet og avslører små og store mysterier i bygda. Den største av dem alle er myten om skatten «Odins gull», som ifølge historien skal ligge nedgravd på hemmelig sted.

Serien er i sin helhet unnfanget, skrevet og produsert på Innlandet, og handlingen er lagt til Skjåk. I en av de tre hovedrollene finner vi også Bjørnar Lysfoss Hagesveen fra Øyer. Serien har hatt eventyrlige seertall på kanalen der den vises, NRK Super.

Unnfanget på Lillehammer

Det er de Lillehammer-baserte manusforfatterne Trond Morten Kristensen Venaasen og Morten Hovland som har skapt TRIO-universet, som i disse dager er i gang med innspillingen av sesong to. Første sesong hadde et budsjett på 25 millioner kroner, og blir av produksjonsfirmaet selv omtalt som den mest omfattende satsningen på TV-drama for barn i Norden noensinne.

Les også: TRIO-Bjørnar klar for mer TV.

Også den påfølgende sesongen, sesong tre, er snart ferdigskrevet og i følge Hovland snart også ferdig finansiert. I tillegg har opphavsmennene Trond Morten Venaasen Kristensen og Morten Hovland begynt å gå i gang med et manus til en helaftens spillefilm fra det samme TRIO-miljøet.

Serien har blitt møtt med stor interesse fra utlandet, og skal snart bli vist i de andre nordiske landene, samt på en stor tyskspråklig TV-kanal til høsten.

- At vi vant Gullruten er en enorm anerkjennelse av arbeidet vi gjør i Filmbanken, og at det vi leverer er av høy kvalitet. Dette inspirerer til videre arbeid med satsning på barn og drama, sier Hovland fornøyd.

Filmbanken viser muskler

I kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram var også "Barn ingen adgang", produsert av Fabelaktiv på Hamar, nominert. Det samme var TV-serien "Karsten og Petra", skrevet av den Lillehammer-baserte manusforfatteren Thomas Bjerke.

I tillegg gikk flerkameraprodusent Erik Fagereng og hans "Mesternes mester" til topps i kategorien Beste reality. Nok en fjær i hatten for Filmbanken på Lillehammer, med andre ord.

"Mesterens mester, barn ingen adgang og trio fikk gullrute i kveld. I tillegg fikk Lillyhammer flere priser. Nå må vi ta vare på det vi har bygget, og bygge videre" skrev TRIO-forfatter Trond Morten Kristensen Venaasen på Facebook mens Gullruten-festen begynte å ebbe ut natt til lørdag.

- Ingenting av dette hadde vært mulig for oss uten det fellesskapet som er i ferd med å bygge seg opp i Filmbanken og den satsningen som har vært lokalt, påpeker TRIO-kollega Morten Hovland.

Les også: Seertallene i været for TRIO Odins gull.

Kommentarer til denne saken