Nå kommer en helt ny og eksklusiv akevitt fra Moelv

Artikkelen er over 1 år gammel

I disse dager lanseres et lite parti med «limited edition» akevitt - fra Moelv.

DEL

(Ringsaker Blad) Den helt spesielle Strand Brænderi Carvi2 er en akevitt med røyket karve, og det vil kun produseres 2000 flasker. Akevitten ble lansert 1. mars.

- Akevittene fra Strand Brænderi er kjent for å være unike. Bruk av ingredienser man som regel ikke forbinder med akevitt, har medført at disse innovative akevittene har blitt utsolgt. Strand Brænderi Carviføyer seg inn i rekken av unike, innovative akevitter, skriver Arcus i en pressemelding.

Strand Brænderi Carvi2 består av tre ulike karvedestillater, der hvert destillat er produsert på forskjellige vis med forskjellige prosesser og teknikker. På den måten har man klart å utnytte – og oppnå smakene som kan fremkalles ved bruk av karvefrø.

Strand Brænderi Carvi2 har fått sitt navn fra det latinske ordet Carum carvi. Kvadratet (2) symboliserer de forskjellige destillasjonsmetodene som har blitt brukt.

Hyller karven

- Navnet spiller på at vi har gjort et dypdykk i karvens muligheter og smakskomponenter, forteller Morten Paulsen som er produktutvikler i Arcus.

Pduktutviklerne i Arcus har lenge ønsket å lage en akevitt som hyller karven.

- Inspirasjonen til å røyke karven, kom fra tradisjonene med røyking av malt som gjøres i Stjørdalområdet. Mesteparten av karven vi bruker i vår akevittproduksjon dyrkes på Inderøy som ikke ligger langt unna. I tillegg ønsket vi å fremheve ulike smakskomponenter fra karve med hjelp av ulike destillasjonsteknikker, forteller Paulsen.

Ny røykovn

For å kunne produsere en slik akevitt, var man nødt til å tenke nytt. Arne-Jøran, Arcus’ egen bøkker, måtte selv utvikle en røykovn, som han koblet til et gammelt akevittfat.

Røyken fra spånene, også laget av gamle akevittfat, og varmen fra røykeprosessen har bidratt til et kompleks fruktig og krydret smaksbilde, med diskret innslag av hetvin og røyk. Strand Brænderi CarviAquavit har en tørr finish med ettersmak av ristet karve.

Strand Brænderi Carvi2 Aquavit ble lansert 1.mars 2019, og er kun i  bestillingsutvalget til Vinmonopolet. Det vil kun produseres 2000 flasker. Prisen er 399,90 kroner.

 

Strand Brænderi

Strand Brænderi ble etablert i Moelv i 1843 som Norges første bondeeide bedrift.  I 2016 inngikk Strand Brænderi en lisensavtale med Arcus om bruk av merkenavnet på akevitt. Arcus utvikler og produserer akevittene fra Strand Brænderi etter håndverksmessige metoder med moderne vri på Atlungstad Brenneri.

Arcus

Arcus er et ledende nordisk merkevareselskap innen vin og brennevin. Selskapet er verdens største produsent av akevitt, og har sterke markedsposisjoner innen vin og brennevin i hele Norden. Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, og har siden vokst fra å være en lokal norsk virksomhet til å bli en internasjonal aktør med Norden og Tyskland som hjemmemarked. Konsernet har også et betydelig salg av brennevin til andre land, der USA er det viktigste. Arcus er notert på Oslo Børs.

Artikkeltags