Sulland vokser seg enda større - kjøper seg opp i Nord-Norge

Sulland Gruppen AS, her ved konsern- og styreleder Arvid Sulland, tar over BMW-agenturet til Bil i Nord AS, her ved daglig leder Jan Hugo Svendsen.

Sulland Gruppen AS, her ved konsern- og styreleder Arvid Sulland, tar over BMW-agenturet til Bil i Nord AS, her ved daglig leder Jan Hugo Svendsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sulland Gruppen overtar butikker og ansatte fra konsernet Bil i Nord AS.

DEL

Sulland Gruppen AS overtar BMW-agenturet i Nordland og Troms fra Bil i Nord AS fra 1. juni neste år, opplyser partene i en pressemelding. Avtalen ble offentliggjort mandag.

Det betyr at Sulland, som ifølge pressemeldingen nærmer seg fem milliarder kroner i omsetning, vokser seg enda større. Selskapet ble startet i 1984 og består i dag av 26 bilforhandlerbedrifter fordelt på Østfold, Trøndelag, Nordland, Troms og innlandsfylkene. Over 900 er ansatt i konsernet, som i 2017 er spådd å selge 15.000 biler.

Les også: NHO har kåret Sulland Gruppen AS til månedens bedrift

– All garanti på nye biler, service og vedlikehold av BMW overtas av oss. Kundene må dra til en annen adresse i Tromsø, men vil i praksis ikke merke forskjell, sier konsernsjef og styreleder Arvid Sulland.

Avtalen sier at Sulland overtar driftstilbehør, delelager og andre aktive i selskapene i Bodø, Harstad og Tromsø. De overtar også billager etter nærmere avtale, opplyses det.

– Når BMW Norge ønsker å redusere antall forhandlere, er vi svært fornøyd med å selge til Sulland Gruppen som også har bilforretning i Tromsø, Harstad og Bodø, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord AS.

Les også: - Vemodig å selge bilforretningen

Det selgende selskapet har 24 ansatte, bilselgere, verksted- og delelagerpersonell, som får tilbud om jobb i Sulland Gruppen. Som følge av overtakelsen opplyser Sulland om at de jobber med omstrukturering i selskapet, slik at skillene mellom bilmerker blir tydeligere. De jobber med BMW, Ford, Toyota, Audi, Skoda og Volkswagen.

Artikkeltags