I dag er dagen for rettssaken om huset på Vinstra, der det hevdes å være spøkelser.

Saken i tingretten gjelder avhending av fast eigedom. Linda Skriubakken fra Vinstra er selger. Christoffer Bakken Flaten, også han fra Vinstra, er kjøper.

Det omdiskuterte huset er fra 50-tallet og eiendommen ligger i nærheten av garden Kongsli på baksida på Vinstra.

Vil heve kjøpet

Skriubakken har gått til sak mot Bakken Flaten fordi hun mener han ikke har oppfylt sine forpliktelser.

Han ønsker å heve huskjøpet, etter at han ble kjent med at det angivelig spøker på eiendommen.

I et brev til megleren skrev Bakken Flaten sist sommer at han har blitt kjent med at det foregår mystiske hendelser i huset.

Saksøkte mener selger har mislighold opplysningsplikten i forbindelse med salget av eiendommen. Det ble hevdet i retten i dag at selger skal ha hatt et medium på eiendommen i et forsøk på å drive ut gjenferd.

Selger Linda Skriubakken sa i retten at hun aldri har opplevd slike forhold på eiendommen. Det ble i retten hevdet at hun skal ha sagt at hun ikke turte å bo på eiendommen, men dette ble tilbakevist av Skriubakken.

- Finnes ikke spøkelser

- En spektakulær begrunnelse for å heve et huskjøp, sa Forr Nustuen som er Skriubakkens advokat, og viste til påstandene om spøkelsene.

Han pekte på av Bakken Flaten aldri har bodd på eiendommen og at han baserer seg på hva han har hørt av andre og det andre har sagt.

- Det vil være vanskelig å bestemmne eller avklare et prisavslag på grunn av spøkelser. Da jeg fikk se brevet der kjøper ville trekke seg på grunn av spøkelser måtte jeg ta det på alvor, men det var oppsiktsvekkende. Spøkelser finnes det lite av i norsk rettspraksis. Spøkelser finnes ikke, i alle fall ikke i dette huset, mener Forr Nystuen.

Han la til at det vil få store konsekvenser i rettsystemet hvis kjøpet blir hevet på grunn av spøkelser.

Leietaker opplevde spøkelser

Bakken Flaten sin advokat Jan-Kjetil Brekken kunne i retten i dag legge fram et brev fra Anne Mette Blekastad, som har bodd på denne eiendommen i noen måneder.

Hun skriver i brevet, som ble referert, at hun har hatt en rekke skremmende opplevelser her. Brekken hevdet at Blekastad skal ha sagt at hun hadde informert selger av huset om dette.

Blekastad skal vitne i retten senere i dag.

- Selger har da unnlatt å gi disse opplysningene til kjøper, sa Brekken og holder fast ved at kjøpet ikke har oppfylt opplysningsplikten.

- Dette skulle hun ha informert kjøper om. Bokvaliteten er viktig. Bakken Flaten ville ikke inngitt bud hvis han hadde vært kjent med dette, sa Brekken.

16 tilhørere

Partene har akkurat forklart seg for retten. Det er flere vitner i saken.

Det er satt av en dag til denne rettssaken. Rettens formann er Arne Elling Dahl.

Det var ventet stort oppbud av både media og tilhørere. Det er i underkant av 20 tilhørere som fulgte rettsforhandlingene tirsdag formiddag.