Gå til sidens hovedinnhold

25.000 opplendinger skal spørres om liv, trivsel og helse

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppland fylkeskommune og kommunene ønsker data om hvordan det er å leve og bo i Oppland.

25.000 opplendinger fra 25 Opplands-kommuner skal delta i undersøkelsen som tar for seg faktorer som er avgjørende for folkehelse. I spørreskjemaet er det spørsmål om trivsel, livskvalitet, tilhørighet, livsstil, nærmiljø, arbeids-, bo- og utdanningsmuligheter og andre viktige faktorer for folkehelsa.

– Vi er veldig fornøyde med oppslutningen. Det vil gi oss gode og representative svar på hva befolkningen mener er viktig, sier folkehelsekoordinator Ane Bjørnsgaard i Oppland fylkeskommune til deres hjemmeside.

Sist gang det ble gjort en slik undersøkelse var i 2014. Den gang svarte en tredjedel (8.000) på spørsmål knyttet til folkehelsa. Disse dataene fra undersøkelsen har fylket og kommunene brukt som grunnlag for flere av sine planstrategier. Det er Østlandsforskning som samler dataene og analyserer undersøkelsen.

Dette blir den siste folkehelseundersøkelsen før Oppland og Hedmark blir til Innlandet fylkeskommune. Av de 25 kommunene som deltar belønner fylkeskommunen den kommunen med høyest svarprosent med midler til et godt folkehelsetiltak.