LILLEHAMMER: Har du kjørt sørover E6 forbi Hunderfossen de siste åtte årene? Da har du kunne sett og lest den store taggingen som gir et klart budskap om hva taggerne mente om Merete Agerbak-Jensen.

- Det hadde ikke vært meg imot å få dette fjernet etter åtte år, sier Oslo-byråd Agerbak-Jensen til GD. Hun er byråd for byutvikling.

Helt siden 1999 har hun måtte finne seg i å bli uthengt på en lite flatterende måte, på siden av jernbanebrua ved Hunderfossen. Med store og tydelige bokstaver over halve brua står budskapet, som taggerne må ha planlagt godt og strevd mye for å få sprayet på brua.

Høyre-politikeren har ikke sett taggen selv, men får stadig meldinger om den, når venner og bekjente passerer Hunderfossen.

Hun forteller at taggingen sannsynligvis er en reaksjon på at hun som byråd for miljø og samferdsel i Oslo innførte nulltoleranse mot tagging i hovedstaden i 1999. Taggingen skjedde i alle fall like etter nulltoleransen ble vedtatt.

- Da var ikke taggerne i Oslo særlig blide på meg. Da kom det mange reaksjoner og trusler mot meg. Det er tydeligvis farlig å utfordre det miljøet der, sier Agerbak-Jensen.

Hun synes nå at det er på tide å få fjernet taggingen.

- Jeg mener fortsatt det jeg mente den gangen, men det begynner jo å bli litt uaktuelt, jeg er jo ikke byråd for miljø og samferdsel lenger. Jeg hadde satt pris på om jernbaneverket kunne få fjernet dette her. Det er jo tagging dette også, og da bør det fjernes, sier Agerbak-Jensen til GD.

- Nå ble jeg litt overrasket, for jeg trodde den var fjernet, sier en ferierende banesjef for Dovrebanen, Vidar Våltorp.

I Jernbaneverket har de vært klar over denne taggingen i lengre tid, men det er først nå den siste tiden at de har gått inn for å fjerne den. Nå lover Jernbaneverket å ta ansvar og få den bort raskt.

- Jeg ble gjort oppmerksom på dette i våres, og da ga jeg beskjed om at det bare var til å fjerne den. Jeg trodde den var borte allerede, så dette skal jeg ta tak i. Jeg skal ta kontakt med han som fungerer som banesjef mens jeg er borte, og be han å ta ordne opp, sier Våltorp til GD.