- Otta Biovarme rød-grønn politikk

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

ENDELIG: Etter 14 dagers upåklagelig drift og flere omvisninger ble Otta Biovarme omsider også offisielt åpnet mandag. Et anlegg helt i tråd med rød-grønn politikk, sa statssekretær Anita Utseth.

DEL

OTTA: Så langt er Otta-anlegget unikt i sitt slag i Gudbrandsdalen. De nærmeste anleggene finnes på Hamar og på Støren i Sør-Trøndelag. Statssekretær Anita Utseth i Olje- og energidepartementet likte hva hun så og slo fast at Otta-anlegget for biovarme er helt i tråd med regjeringens politikk om å utnytte lokale varmeressurser.

Nye tilskudd

Hun sa også at departementet nå arbeider med et eget infrastrukturprogram som det kan søkes tilskudd fra slik at det blir bedre muligheter for å bygge ut distribusjonsrørnettet for biovarmen, noe som ble lagt merke til blant de tilstedeværende.

Åpner for trinn 2?

Utbyggerne av Otta Biovarme, Eidefoss kraftselskap og Otta Sag, la nemlig ikke skjul på under åpningen at den største utgiftsposten var rørene fra fjernvarmesentralen og ut til kundene. Markedssjef Odd Jan Hølmo, som for øvrig var programleder åpningsdagen, varslet statssekretæren straks etter hennes tale, at han hadde merket seg signalet og at departementet kunne påregne en søknad fra Otta Biovarme. I planene ligger det nemlig et andre utbyggingstrinn som krever tusen nye meter med spesialrør.

Samlet strategi

Statssekretæren varslet en større samordning mellom i alt ti departementer om utbygging av biovarme. En felles strategi skulle nå på bordet, sa hun og oppfordret samtlige ordførere å være pådrivere i sine kommuner for å utnytte de varmeressurser som fantes. Sel kommune hadde vist seg som en god pådriver, sa hun. Det ble godt underbygget av de mange talene fra leverandører av varer og tjenester på åpningsarrangementet mandag - ikke minst fra Otta Biovarme selv.

Artikkeltags