Øver på «skyting pågår»

AKSJONERER: Her er mannskaper fra Gudbrandsdal politidistrikt under en liknende øvelse i Fåvang.

AKSJONERER: Her er mannskaper fra Gudbrandsdal politidistrikt under en liknende øvelse i Fåvang. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet i Lillehammer og Gudbrandsdalen aksjonerer nå med full utrustning, det vil si våpen, hjelm, skjold og annet utstyr.

DEL

Den ene aksjonen avløser den andre .- og dette skal fortsette hele uken. De to siste dagene har politiet aksjonert mot hus i Øyer.

Øvelse hele uken

- Det pågår øvelser med bevæpnet politi i full utrykning, varsler operasjonssentralen. Det er derfra aksjonene styres.

Mange publikumere har undret seg over hva som skjer når politiet dundrer ut i full mundur. men det er altså bare trening.

Ekstra treningsdag

Politiet i Gudbrandsdal politidisdtrikt har i det siste hatt en ekstra treningsdag på skytebanen. Skyteferdighetene skal bedres. Rundt 80 operative politifolk har avlagt eksamen med våpen, og truffet så mange blinker at de er kvalifiserte til å delta i væpnede aksjoner, om det trengs.

Utrykningsenheten i politidistriktet er spesialenheten for et distrikt i så måte. Den vil bli beordret ut hvis det skjer dramatiske ting. I forrige uke var Utrykningsenheten fra Vestoppland, Hedmark og Gudbrandsdal samlet til trening i Hamar.

Skyting pågår

De siste par dagene er det blant nannet trent på «skyting pågår». Hvis det for eksempel skulle skje på en skole i lensmannsdistriktet, skal folk fra det nærmeste lensmannskontoret rykke ut øyeblikkelig, ikke vente på Utrykningsenheten eller Beredskapstroppen.

Det er en konsekvens av det som skjedde på Utøya i 2011.

Artikkeltags