12 års forvaring for nettovergrep

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En mann fra Elverum er dømt til forvaring i tolv år for nettovergrep mot 38 jenter.

DEL

ElverumElverum (NTB): Mannen må betale jentene over 4,5 millioner kroner i oppreisning.

Den 44 år gamle mannen utga seg selv for å være 14 år gamle «Sara Hellene» da han kom i kontakt med jentene via Instagram og plattformen Kik. Jentene var i alderen 7 til 15 år, de aller fleste mellom 11 og 13 år.

Mannen har innrømmet alle punktene han var tiltalt for. Da han møtte i Sør-Østerdal tingrett i fjor høst, beklaget han overfor jentene og sa at han angret og var lei seg.

Trusler

Mannen er dømt for tre tilfeller der han tvang jenter ned i tolvårsalderen til å utføre seksuelle handlinger med seg selv som omfattes av voldtektsparagrafen.

Flere jenter ble presset til å ha seksuell omgang med andre jenter og filme dette.

En lang rekke jenter ble tvunget til å sende ham bilder og filmer av seg selv. Han truet med å publisere bildene på nett om jentene ikke fortsatte å sende bilder.

Han er også dømt for produksjon eller besittelse av overgrepsbilder. Av enkelte jenter hadde han over 1.500 bilder. Noen av jentene fikk betalt i form av penger, ladekoder til mobiltelefon eller tobakk.

Besettelse

Mannen ble dømt for lignende forhold i 2012. Den gang utga han seg for å være en 14 år gammel gutt. Han forklarte i tingretten i høst at han trodde det ville bli lettere å skaffe seg nakenbilder av prepubertale jenter når han fremsto som jente.

For å få troverdighet i rollen som 14 år gamle «Sara Hellene» hadde han blant annet lastet ned bilder av ulike jenterom fra internett som han kunne sende til jentene for å vise hvordan «Sara Hellene» tilsynelatende hadde det hjemme.

44-åringen forklarte i retten at han kunne ha kontakt med opptil ti mindreårige jenter samtidig på en dag, og han var særlig aktiv rundt skoleferier og helger.

Han har forklart at dette med å skaffe bilder av bryster og kjønnsorganer til unge jenter opptok ham «hele tiden». Han forklarte at det ble en besettelse og opplevde at han ble så manisk opptatt av å få tilsendt stadig flere nakenbilder at han i perioder ikke tenkte på noe annet, heter det i dommen.

Mannen har forklart at han tente sterkt seksuelt på at han utøvde makt over jentene og fikk dem til å følge hans befalinger.

Skrekkregime

Sør-Østerdal tingrett peker på at jentene i denne alderen er særlig sårbare når de utsettes for denne typen handlinger.

Retten betegner handlingsmåten til mannen som planmessig og kynisk. Mot enkelte av jentene betegnes handlingen til å være på grensen av psykisk mishandling. Retten mener også at enkelte av jentene ble brakt inn i et «skrekkregime» av press og trusler.

Mannen er dømt til å betale jentene oppreisning på mellom 75.000 kroner og 200.000 kroner. Totalt er det krav om oppreisning på 4,575 millioner kroner.

Artikkeltags