Formannskapet sa ja til å verne fakkelmannen

Fakkelmannen: Fakkelmannen er blitt et kjent landemerke i Øyer, lett synlig der den ligger ved E6. Foto: Dagfinn Hovland

Fakkelmannen: Fakkelmannen er blitt et kjent landemerke i Øyer, lett synlig der den ligger ved E6. Foto: Dagfinn Hovland

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I tirsdagens formannskapsmøte i Øyer ble det enstemmig vedtatt å verne Fakkelmannen i fjellsiden som et kulturminne. Nå er det opp til kommunestyret om det blir handel med grunneierene til 3,6 millioner kroner eller ei.

Les også: Foreslår å kjøpe Fakkelmannen

Les også: Fakkelmannen blir ny til årets vintersesong

Til kommunestyret

– Kommunestyret skal formelt fatte et vedtak. Formannskapet har avgitt positiv innstilling. Rådmannen skal gå i gang med en prosess om grunnen og forhandle med grunneiere, forteller Øyer-ordfører Brit Kramprud Lundgård til GD.

Fakkelmannen ble opprinnelig hogget ut til OL i 1994 og kommunen er avhengig av også å kjøpe skogen rundt for å beholde kontrasten. Omfanget er omtrent 350 dekar totalt, hvor snauhogging av fakkelmannen omtrent midt i er inkludert.

Bidrag fra stiftelser?

Rådmannens innstilling var å betale 3,6 millioner for Fakkelmannen og skogen rundt.

– Det er ikke sagt noe nytt i den forbindelse, bekrefter Kramprud Lundgård, som sier at en delfinansiering skal undersøkes.

– Det kom til et tillegg til vedtaket, som sier at rådmannen skal undersøke om det er mulig med delfinansiering. Det kan for eksempel være ved å finne ut om ulike stiftelser kan bidra.

Artikkeltags