Øyer-firmaet har Vy som varemerke: – Jeg hadde forventet mer seriøs oppførsel av NSB

IKKE ENIGE: Leve Hytter registrerte varemerket Vy 1. juli 2010 som navn på en hytte. I dag lanserte NSB det som sitt nye navn - uten å være enige med hytteselskapet i Øyer og daglig leder Arve Noreng.

IKKE ENIGE: Leve Hytter registrerte varemerket Vy 1. juli 2010 som navn på en hytte. I dag lanserte NSB det som sitt nye navn - uten å være enige med hytteselskapet i Øyer og daglig leder Arve Noreng. Foto:

Tirsdag lanserte NSB og Nettbuss at de blir Vy. Problemet er bare at selskapet Leve Hytter fra Øyer har registrert navnet Vy som varemerke for hyttene deres hos Patentstyret.

DEL

– Jeg fikk telefonen klokka halv ti tirsdag morgen om at NSB kom til å lansere navneendringen selv om avtalen med oss ikke var i boks. Da ble jeg mildt sagt overrasket. Det er uomtvistelig at vi har rettighetene på Vy, sier Arve Noreng, daglig leder i Leve Hytter til GD.

Telefonen har ikke stått stille til han tirsdag etter at det ble kjent hvilket navn NSB skulle hete i framtiden. Det navnet har hytteselskapet allerede brukt til en hytteserie. En hytte av type Vy står for eksempel på Maihaugen som GD omtalte i fjor sommer.

Da GD prater med Noreng tirsdag kveld har han nettopp kommet hjem fra en lang dag.

– Jeg må si jeg ble overrasket og jeg forventet mer seriøs oppførsel fra en så stor aktør. Det blir som en 1.-klassing kommer på skolen og så kommer det en fra 6. klasse og sier at "Jeg vil ha det du har". Vi var i en forhandlingsfase, men ikke ferdigforhandlet. Vi har hele tiden hatt en god dialog, og de har sagt at vi skal bli enig. Det håper jeg at vi blir, ellers blir jeg veldig sur, sier Noreng.

– Hva skjer da?

– Da må jeg prate med de jeg har blitt sure på. Dette var en liten sympatisk oppførsel, men til nå har det vært ålreite folk. Jeg har satset gård og grunn på Leve Hytter og jobbet døgnet rundt. Vy er brukt for å utvikle produktet vårt. Jeg regner med at vi blir enige, ellers får vi se, sier Noreng.

Til NRK sier kommunikasjonsdirektør i NSB, Elin Myrmel-Johanson, at de har hatt god dialog med Leve Hytter, men siden de har registrert varemerket sitt for arkitektur og byggevirksomhet kan de leve godt med at de ikke har en avtale.

Les også: – Det NSB driver med er jåleri og nesten litt latterlig

Les også: Lakk og logo til 280 mill. er ikke hva norske transportbrukere trenger

Les også: VY – skremmende nær FY

Les også: Vy er det nye navnet på NSB og Nettbuss

Les også: Plukkerud og Noreng vil kjøpe ti mål industritomt for 1.150.000: Får grønt lys fra rådmannen


Les også: Familien Noreng består av fire gründere. Men kun tre av dem er gründertyper.


Les også: – En reklamemessig genistrek, sier reklameekspert om denne hytta på Maihaugen

Artikkeltags