Store mengder utstyr stjålet fra ungdomsskolen i Øyer

Øyer ungdomsskole har vært utsatt for innbrudd i helga.

Øyer ungdomsskole har vært utsatt for innbrudd i helga. Foto:

I løpet av helgen har det vært innbrudd på Øyer ungdomsskole.

DEL

Søndag ettermiddag oppdaget en lærer ved Øyer ungdomsskole at det har vært innbrudd i skolen. Det skal ifølge politiet ha skjedd i løpet av helgen, og i en Twitter-melding søndag kveld kunne de melde at store verdier er stjålet.

– De har gått inn i administrasjonsbygget, hvor det er brutt opp flere dører. De har bortatt 26 PC-er, seks iPad-er, to kamera og ett videokamera, forteller Per Solberg hos operasjonssentralen i Innlandet Politidistrikt til GD.

– Det er innmari kjedelig. Det blir så mye ekstra jobb. Man liker ikke at uvedkommende kommer inn på sitt område, sier rektor Stein Erik Uhlen, som etter å ha fått telefon fra sin kollega varslet politiet ved 15-tiden søndag.

– Lite skader

Øyer ungdomsskole ble også rammet av innbrudd siste helga i april. Denne gangen er skadene mindre, ifølge Uhlen.

– De har brutt seg inn gjennom samme dør, men den gang var det mye mer ødeleggelser. De har brutt opp de dørene som var låst inne, men det er ikke noe hærverk utover det, sier rektoren, som søndag kveld var på skolen sammen med politiets tjenestemenn.

– Det er absolutt en del verdier. Vi har krimtekniker på stedet for å se på det, men jeg vet ikke mer enn det nå, sier Solberg hos politiets operasjonssentral.

Les saken fra forrige innbrudd: Innbrudd i to skolebygg

Lagrer data sentralt

En stor andel av de stjålne datamaskinene tilhører lærere. Noen av PC-ene er til bruk for elever.

– Det innvirker ikke så mye på skoledagen, men det gjør at en del lærere som trenger PC-er eller iPad-er må låne av andre. Vi har ikke lagret noe materiale lokalt, så vi finner igjen det vi trenger på sentrale servere, sier Uhlen.

Øyer ungdomsskole har for øyeblikket ikke videoovervåking i administrasjonsbygget, hvor de ubudne gjestene tok seg inn.

– Det får vi forhåpentligvis på plass ganske snart, sier ungdomsskolerektoren.

Artikkeltags