Nå er hele kongefamilien, med unntak av kronprinsesse Mette-Marit, på plass i Prinsehytta i Sikkilsdalen.

Følget gikk nokså umiddelbart inn i en ventende minibuss, som fraktet dem direkte til Sikkilsdalen. Kronprinsesse Mette-Marit skal ikke tilbringe noe av påska i Sikkilsdalen i år. Hun prioriterer arbeidet med eksamensoppgaven sin ved Handelshøyskolen BI framfor påskekos i Gudbrandsdalen. Onsdag gjenforenes kronprinsfamilien på deres hytte i Uvdal. Slottet opplyser at kongen og dronningen skal tilbringe ti dager i Sikkilsdalen.

Da kongen og hans følge steg ned på den røde løperen på perrongen på Vinstra skysstasjon, ga kong Harald uttrykk for at han gledet seg til å tilbringe påskeferien i Sikkilsdalen.

- Dette blir bra, var kongens kommentar.

- Jeg gleder meg til å gå på ski, sa kronprins Haakon.

På spørsmål fra pressen til kronprinsen og Ari Behn om hvem som var den dyktigste skiløperen i kongefølget, svarte sistnevnte at han definitivt ikke kunne skryte på seg den egenskapen.

Det er tradisjon at medlemmer av kongefamilien deltar i slalåmrennet i Sikkilsdalen om formiddagen påskeaften og i et mer sosialt preget turrenn med innlagte utfordringer senere på dagen. Det er usikkert om kongen og dronningen skal delta i år. I fjor gikk dronningen en lengre skitur, mens kongen koste seg med ei bok i solveggen.