På veg til Sikkilsdalen

 Dronning Sonja og kong Harald viser barnebarna veien til den ventende minibussen på Vinstra skysstasjon, mens kronprins Haakon og Ari Behn (i bakgrunnen) forlater kongevogna.

Dronning Sonja og kong Harald viser barnebarna veien til den ventende minibussen på Vinstra skysstasjon, mens kronprins Haakon og Ari Behn (i bakgrunnen) forlater kongevogna. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, prinsesse Märtha, hennes ektemann Ari Behn og deres tre barn kom med tog til Vinstra klokka 19.20 fredag kveld.

DEL

Nå er hele kongefamilien, med unntak av kronprinsesse Mette-Marit, på plass i Prinsehytta i Sikkilsdalen.

Følget gikk nokså umiddelbart inn i en ventende minibuss, som fraktet dem direkte til Sikkilsdalen. Kronprinsesse Mette-Marit skal ikke tilbringe noe av påska i Sikkilsdalen i år. Hun prioriterer arbeidet med eksamensoppgaven sin ved Handelshøyskolen BI framfor påskekos i Gudbrandsdalen. Onsdag gjenforenes kronprinsfamilien på deres hytte i Uvdal. Slottet opplyser at kongen og dronningen skal tilbringe ti dager i Sikkilsdalen.

Da kongen og hans følge steg ned på den røde løperen på perrongen på Vinstra skysstasjon, ga kong Harald uttrykk for at han gledet seg til å tilbringe påskeferien i Sikkilsdalen.

- Dette blir bra, var kongens kommentar.

- Jeg gleder meg til å gå på ski, sa kronprins Haakon.

På spørsmål fra pressen til kronprinsen og Ari Behn om hvem som var den dyktigste skiløperen i kongefølget, svarte sistnevnte at han definitivt ikke kunne skryte på seg den egenskapen.

Det er tradisjon at medlemmer av kongefamilien deltar i slalåmrennet i Sikkilsdalen om formiddagen påskeaften og i et mer sosialt preget turrenn med innlagte utfordringer senere på dagen. Det er usikkert om kongen og dronningen skal delta i år. I fjor gikk dronningen en lengre skitur, mens kongen koste seg med ei bok i solveggen.

Artikkeltags