«Pengerot» ga ny rekord

Ivar Ringen koordinerer julegryteaksjonen i Lillehammer.

Ivar Ringen koordinerer julegryteaksjonen i Lillehammer. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Plutselig dukket det opp 100.000 kroner ekstra i julegryta.

DEL

Tidligere denne uken viste opptellingen at Frelsesarmeens julegryteaksjon i Lillehammer før jul hadde en liten nedgang i kroner og øre sammenlignet med 2013. Selv om folk la penger i grytene som aldri før, var ikke bidraget fra næringslivet like stort som året før. Derfor ble det totale beløpet noe lavere.

Les mer: Fikk over 500.000 kr i julegryta

Men jula er ikke over, selv om det er januar. Torsdag kom det plutselig 40.000 kroner inn på konto. Det viste seg at Nokas, som vederlagsfritt har tatt ansvaret for å tømme julegrytene og telle opp pengene, har hatt en liten forsinkelse i systemet.

- Og jeg tror det vil komme enda mer, sier Ivar Ringen, som koordinerer julegryteaksjonen til Frelsesarmeen.

Ikke nok med det. Etter opptellingen viser det seg at bidragene som er betalt med kort i gågata, er kommet inn på en annen konto.

- Når vi plusser på dette, kan jeg med sikkerhet si at vi kommer over 600.000 kroner i år. Det er definitivt rekord, sier Ivar Ringen.

Det betyr at lillehamringer og andre har gitt over 30.000 kroner hver dag til julegrytene i gågata og på Strandtorget i desember. Pengene går uavkortet til Frelsesarmeens sosiale arbeid i nærområdet.

Artikkeltags