Pettersen giftet seg i vakre Skåbu

Ellen Sandbakken og Øystein Pettersen er et vakkert brudepar.

Ellen Sandbakken og Øystein Pettersen er et vakkert brudepar. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ellen Sandbakken og Øystein «Pølsa» Pettersen giftet seg lørdag 26. juli i Skåbu kirke, høyt til fjells og på et fredelig sted på jord.

DEL

Skåbu hevdes å ha navn etter den norrøne skigudinna Skade (Skaðir). Skiparet ble derfor viet på rette sted. I fjellbygda er det gjerne snø tre fjerdedeler av året.

Lørdag tok et frodig, varmt Skåbu godt imot brudeparet. Mange ville se det vakre paret si ja i Skåbu kirke, der nydelige akantusskjæringer og markblomster omslynget dem.

Topptur om morgenen

«Nok et bevis på at toppidrett ikke er veldig hardt. Bryllupsplanlegging er hardt det ...»

Det meldte Øystein Pettersen på Twitter to dager før bryllupet. I dagene før hadde han blitt observert på rulleski og sykkel, samt løpende i Skåbu.

– Nei, jeg er ikke nervøs. Jeg hadde forberedt meg for dårlig, hvis jeg hadde vært nervøs, fastslo Pettersen på veg inn i kirka.

Om morgenen hadde brudgommen sprunget rett opp på Rutenfjellet.

– Vi var 30 stykker som sprang opp til Rutenfjellet fra Espedalen Fjellstue i dag tidlig, bekrefter en synlig fornøyd langrennssprinter Eirik Brandsdal.

Eldar Rønning har vært sett løpende opp Espedalen i dagene før bryllupet.

– Veldig bra, god underholdning og fantastisk prest, var Eldar Rønnings vurdering av seremonien i Skåbu kirke. Dagfinn Follerås, sogneprest i Vardal kirke, viet paret. Han var Ellens religionslærer ved NTG på Lillehammer.

Himmel og tårer

Bryan Adams «Heaven» var ett av de musikalske innslagene med Lars Ljung under vielsen. Øysteins søster Ingvild Pettersen sang vakkert ”Den finaste eg veit”, mens utgang var ”Brudemarsj fra Seljord”.

Ellen og Øystein så ut som de virkelig var i himmelen. Øystein var tydelig rørt. Smilet overtok derimot fullstendig da det ble tid for å kysse bruden. Fjellbygda viste seg fra sin aller beste side. Himmelen åpnet seg blått i det de kom ut av kirka.

En hærskare spreke langrennsvenner hadde tatt turen til Skåbu for å feire Ellen og Øystein. Ola Vigen Hattestad og Odd-Bjørn Hjelmeset var begge hjertelig til stede.

– Det var en helt toppers vielse. Øystein satt og grein hele tida, fastslo Odd-Bjørn Hjelmeset muntert.

«Pølsa» hadde trukket i kledelig mørk dress. Ellens nydelige, hvite brudekjole er fra Novia.

– Der er roser og sukkulenter i brudebuketten, fortalte Ellen Sandbakken.

Øystein hadde valgt mangeårig konkurrent og kamerat, Henrik Kvissel, som sin forlover. Ida Stange Foss, opprinnelig fra Gausdal, var Ellens forlover, også hun gammel skikonkurrent og venn.

Åpen militærjeep

Pettersen kjørte selv av gårde med Ellen og forloverne i åpen amerikansk ”Willys” militærjeep.

– Dere får ha en hyggelig kveld, i tilfelle vi ikke kommer fram, var Øysteins humoristiske avskjed med bryllupsgjestene utenfor Skåbu kirke.

Brudefølget dro videre til Espedalen, til middag og dans. Simen Østensen, årets Marcialonga-vinner, burde være godt rustet for oppdraget som toastmaster.

God som gull

Både Ellen og Øystein er 31 år, og traff hverandre i skimiljøet. Ellen Sandbakken tok sølvmedalje på15 km klassisk langrenn i junior-VM i 2002. Øystein Pettersen ble i 2010 kronet med OL-gull i lagsprint.

Skulle det røyne på, har Ellen Sandbakken ett års psykologistudie å bidra støttende med fra Høgskolen i Lillehammer. Mastergraden tok hun i Nordisk Litteratur ved Universitetet i Oslo. Ellen er nå lektor. Øystein har også siktet seg inn mot å bli lærer.

Øystein og Ellen ble foreldre til lille Oda for to år siden. Familien bor i Slattum i Akershus, men er ofte å se i Ellens hjembygd Skåbu. I den sene påska i år kunne de nyte godt av rikelig med snø og fine langrennsforhold i høyfjellsbygda.

Artikkeltags