Slukket brannen rett før midnatt – starter undersøkelser i løpet av torsdag

Like over halv ni onsdag kveld melder politiet på Twitter at det ikke lenger skal være noen fare for at hytter skal bli tatt av flammene. Røyken fra brannen sees på lang avstand i forkant av fjellene.

Like over halv ni onsdag kveld melder politiet på Twitter at det ikke lenger skal være noen fare for at hytter skal bli tatt av flammene. Røyken fra brannen sees på lang avstand i forkant av fjellene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det vil i løpet av torsdag bli startet undersøkelser i området ved Mysusæter der det brøt ut brann onsdag kveld. Politiet har foreløpig ingen anelse om hvordan brannen i det om lag 2.100 kvadratmeter store området startet.

– Slukkingsarbeidet ble avsluttet rundt klokken halv tolv, og det er ingen store skader. Det tok litt tid, og terrenget var litt ulendt i området. Det vil bli satt igang undersøkelser i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i politiet i Innlandet til GD torsdag morgen.

Slik utviklet brannen seg

Klokken 19:15 onsdag meldte politiet om brann på vestsiden av Ula, to km fra enden av Ulvangsvegen nord for Mysusæter. Det er mange hytter i området, og både politi og brannvesen rykket ut til stedet. Også brannhelikopter og sivilforsvaret ble rekvirert.

Ifølge operasjonssentralen var det en del vind i området, og brannvesenet har foreløpig ikke kontroll på brannen.

Klokken 19:42 meldte politiet at det brant tett opptil flere hytter i området, og at det fortsatt ikke var kontroll på brannen. Helikopter nummer to er også på veg.

Like over halv ni meldte politiet på Twitter at det ikke lenger var noen fare for at noen hytter kunne bli tatt av flammene, til tross for at det  fortsatt brant i et felt på 30x70 meter.

– I tillegg til to brannhelikoptre, har brannvesenet tatt seg fram til brannen med en skogbrannbil av typen Volvo feltvogn, fortalte GDs journalist på stedet klokka 21.20.

Artikkeltags