Forventer flere nakenbilde-saker

Alt tyder på at flere nakenbilde-saker rulles opp i Ringsaker, ifølge lensmann Terje Krogstad.

Alt tyder på at flere nakenbilde-saker rulles opp i Ringsaker, ifølge lensmann Terje Krogstad.

Artikkelen er over 2 år gammel

- Store mørketall når det gjelder deling av nakenbilder blant ungdom, sier Ringsaker-lensmann Terje Krogstad.

DEL

Sist uke opplyste politiet i Ringsaker at de etterforsker 10 unge gutter som er siktet for å ha tatt seksualiserte bilder av jenter ved fire skoler og deretter delt bildene på nettet.

I kjølvannet har det dukket opp flere saker, ifølge lensmann Terje Krogstad.

- Vi har hatt tett kontakt med de ulike skolene, og har fått nyss i at det nok er en del mørketall når det gjelder deling av nakenbilder blant ungdom, sier lensmannen.

Liberalt forhold til deling

- Det er en del ungdommer som virker å ha et veldig liberalt forhold til det å dele bilder av hverandre på sosiale medier. Det er så enkelt at personer under 18 år er å regne som barn, og da er det ulovilig å spre nakenbilder av dem. I neste uke skal politiet besøke fire skoler og informere elevene, og vi snakker med skoleledelse og lærere om hvordan håndtere slike hendelser.

Foreløpig har ikke politiet innledet etterforskning av flere enn de fire sakene som ble kjent i forrige uke, og det har heller ikke kommet inn noen anmeldelser ennå, selv om Krogstad regner med at dette vil skje.

- Når vi drar opp en slik sak, så blir vi ikke overrasket over at det kommer fram flere lignende saker i kjølvannet, i hvert fall ikke på kort sikt.

- Hvilke tilbakemeldinger har politiet i Ringsaker fått etter at dere luftet deres bekymring for deling av nakenbilder på sosiale medier?

- Snakk med barna

- Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på sosiale medier, og gjennomgangstonen er at det er mange som ikke har vært klar over hvor stort dette problemet har vært. Så ser vi at diskusjonen går, spesielt på sosiale medier. Det er positivt at folk snakker om det, og bryr seg, men vi håper også at foreldrene tar seg tid til å snakke med barna om å være bevisste med hva de deler med andre.

- Har dere planlagt noe møte med foreldrene?

- Nei, ikke foreløpig, men vi utelukker det ikke. Så langt har vi i stedet vist til nettsteder som barnevakten.no og slettmeg.no som gir foreldrene gode innspill til utøving av nettvett.

Flere ungdommer siktet for spredning av seksualiserte bilder 

Artikkeltags