21-åring omkom i flykrasj i Valdres

Arkivbilde fra Vassfaret tatt juli 2015. I dette området skal et toseters småfly har styret i fjellveggen i fjellet Dyttholknatten tirsdag kveld.
Foto: Ole Kristian Bjellaanes  / NTB scanpix

Arkivbilde fra Vassfaret tatt juli 2015. I dette området skal et toseters småfly har styret i fjellveggen i fjellet Dyttholknatten tirsdag kveld. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Personen som ble funnet omkommet etter at et småfly kolliderte i fjellet Dyttholknatten i Sør-Aurdal tirsdag 1, august, er en 21 år gammel mann fra Ålesund, som var bosatt i Skedsmo kommune, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Pårørende er varslet av politiet og er i tett kontakt med både politi og hjelpeapparatet i egen kommune. De ønsker mest mulig ro rundt seg da dette er en tung tid for dem.

Les også: Småfly styrtet i Sør-Aurdal, den omkomne piloten er hentet ut

Les også: Småfly krasjet i fjellvegg

Arbeidet på havaristedet er avsluttet

Politiet og Statens Havarikommisjon for transport avsluttet onsdag ettermiddag arbeidet på havaristedet og politiet avsluttet da sitt vakthold på skadestedet. Flyforbudet som ble ilagt over området er også opphevet.

Flykropp og vrakdeler ble onsdag kveld fraktet vekk for videre undersøkelser og gjennomgang av Havarikommisjon. Det ligger fortsatt noe vrakdeler igjen i fjellveggen, men de ligger i et område hvor det er vanskelig å ta seg fram da det er bratt og med løse steinblokker. Havarikommisjon vil også fjerne de delene, det vil skje på et senere tidspunkt ved hjelp av personer som har kunnskap til å sikkert ta seg fram i slikt terreng.

Etterforsker saken

Politiet er nå i en etterforskningsfase der de skal sammenfatte all informasjon knyttet til hendelsen, som forklaringer fra av personer som var i området da flyet kolliderte, opplysninger fra arbeidet og undersøkelsene til Havarikommisjon og politiets kriminalteknikere.

Artikkeltags