Narkosak under opprulling

Amfetamin er et syntetisk framstillt sentralstimulerende narkotikum. Stoffet som beslaglegges i Norge, er ofte produsert i Øst-Europa.

Amfetamin er et syntetisk framstillt sentralstimulerende narkotikum. Stoffet som beslaglegges i Norge, er ofte produsert i Øst-Europa.

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann er varetektsfengslet etter beslag av 175 gram amfetamin og noen piller.

DEL

Mannen i 30-årene bosatt i Lillehammer er varetektsfengslet i fire uker etter at han ble pågrepet med narkotikaen.

Mannen skal ha blitt pågrepet med en sekk og i den fant politiet piller og et hvitt pulver som viste seg å være cirka 175 gram amfetamin. Pågripelsen skjedde fredag 4. august.

Den siktede mannen skal ha erkjent at han hadde noen piller og et «hvitt pulver» som han ikke visste hva var.

Mannen har tidligere hatt befatning med amfetamin og ble i april 2017 domfelt for å ha oppvart narkotika, blant annet amfetamin.

Sør-Gudbrandsdal tingrett finner det derfor lite troverdig at mannen ikke visste hva det var han oppevarte. Etter rettens syn er det mer sannsynlig at han visste at han oppevarte narkotika.

Retten ser det som en nærliggende fare for at siktede vil forsøke å forspille bevis i saken, eller påvirke aktuelle vitner eller medskyldige. Retten mener derfor de rettslige vilkårene for varetektsfengsling er til stede.

Mannen er idømt inntil fire ukers varetektsfengsling i fire uker, det vil si fram til 4. september, derav to av ukene er med brev og besøksforbud.

Sør-Gudbrandsdal tingrett skriver i sin kjennelse at etterforskningen av saken er i en innledende fase og at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for befatning med en relativt stor mengde narkotika som kvalifiserer til en lengre ubetinget fengselsreaksjon.

Artikkeltags