Det var torsdag kveld at det ble satt i gang to redningsaksjoner på Besseggen etter at et følge på fem personer ikke kom seg over før mørket senket seg og de fikk problemer med å finne fram. Samtidig ble en kvinne meldt savnet fra et annet turfølge i samme område. Hvorfor kvinnen kom bort fra turfølget sitt med åtte personer er foreløpig usikkert.

- Funnet i god behold

Kvinnen i 50-årene, med adresse på Sørlandet, ble funnet fredag morgen ved sørsiden av Bessvatnet, et godt stykke unna planlagt rute. Følget på fem personer ble funnet i natt, og ble fraktet til en hytte i området fredag morgen.

- Kvinnen ble funnet i god behold av luftambulansen klokka 07:05 på sørsiden av Bessvatnet. Hun ble funnet i ok form. Det har vært svært vanskelige leteforhold, men da det kom en glippe for helikopteret ble det sendt ut og kvinnen ble funnet, et godt stykke utenfor planlagt rute, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Hågen Løvseth.

 

Storstilt redningsaksjon

Han forteller om en krevende, og vanskelig leteaksjon i natt. Til sammen deltok 20 personer på redningsaksjonen, deriblant mannskaper fra Røde Kors, etter kvinnen. Også hunder fra Norske redningshunder ble brukt i aksjonen. Flere mannskaper var på veg i morgentimene fredag før beskjeden kom om at kvinnen var funnet.

- Det var veldig vanskelige leteforhold, og det var vått og glatt. Redningsmannskapene så bare ti meter framfor seg enkelte steder på grunn av tåken. En del aktuelle stier ble undersøkt uten funn etter kvinnen, sier Løvseth.

- Noen var nær utmattelse

Etter det politiet kjenner til skal kvinnen ha hatt det nødvendige utstyret med seg på tur.

Den andre redningsaksjonen ble satt i gang etter et turfølge på fem personer som oppholdt seg rundt klokken 22.00 torsdag kveld i området Bandet/Bessvatnet. Politiet hadde telefonisk kontakt med følget.

De ble reddet i natt og ble fraktet til en turisthytte med båt natt til fredag. I følget var det tre norske og to amerikanere.

- Det var en person i følget i 30-årene som meldte inn til politiet. Et par av personene i følget var nær utmattelse, og det ble nevnt at utstyrsoppsettet var ideelt, sier Løvseth.