Leter er Janne Jemtland i Glomma i Braskereidfoss

Politiet søker lørdag etter savnede Janne Jemtland i Glomma fra Braskereidfoss i Våler

Politiet søker lørdag etter savnede Janne Jemtland i Glomma fra Braskereidfoss i Våler Foto:

Av

Ektemannen til Janne Jemtland skal ha forklart politiet hvor de kan søke etter henne, ifølge NRK. De siste dagers hendelser har gitt spor og kunnskap som har ført til søk i Glomma i Braskereidfoss lørdag.

DEL

Under en pressebriefing lørdag ved 14-tiden lørdag kunne politiadvokat André Lillehovde van der Eynden fortelle om politiets aktivitet lørdag.

- Det gjøres søk i Glomma i Braskereidfoss  i Våler, hvor vi håper å finne Janne Jemtland. Siste døgns hendelser har gitt opplysninger i saken som har ført til at politiet nå gjennomfører søk etter savnede i Braskereidfoss i Våler kommune, opplyser politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Les også Ektemannen siktet for drap

Han ønsker imidlertid ikke å opplyse om det er den siktede ektemannen som har gitt politiet tips om hvor Janne Jemtland kan befinne seg. Politiadvokatene vil heller ikke gi noen detaljer fra avhørene av den siktede.

Etter det NRK erfarer, har den drapssiktede ektemannen forklart til politiet hvor de kan finne liket av Janne Jemtland.

Avsperret område

Ifølge VG kjørte lokalt politi og Kripos-folk i fire biler fra lensmannskontoret i Brumunddal lørdag formiddag. Ved en vei utenfor Våler ble de møtt av lokalt politi, som allerede hadde sperret av en vei i området.

Ifølge avisen ble drapsetterforskere fra Brumunddal geleidet inn på det avsperrede området. Begge sider av Glomma er avsperret. Øyenvitner forteller til NRK at etterforskerne litt etter klokken 12 befant seg ved Eidsbrua, rett over fossen i Glomma.

En dykkerbil fra Gjøvik brannvesen er på stedet for å gjennomføre søk i elva. Det lille tettstedet Braskereidfoss ligger like nord for tettstedet Våler og rundt 65 kilometer sørøst for Brumunddal.

Blodspor i boligen

15 dager etter at hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal, er tobarnsmoren fortsatt ikke funnet.

Fredag besluttet politiet å starte ransaking inne i boligen der Jemtland og ektemannen bor sammen med sine to barn på Veldre nord for Brumunddal. På kvelden ble ektemannen pågrepet og siktet for å ha drept sin 36 år gamle kone.

Politiet valgte å pågripe mannen etter at tekniske spor i familiens bolig førte til at politiet mener de har skjellig grunn til mistanke om at ektemannen har begått drap.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen. Politiet valgte å sende et viktig spor med politihelikopteret til Oslo for nærmere undersøkelser etter at de hadde ransaket huset i noen timer fredag. Ifølge avisen var dette funnet blodsporet som førte til pågripelsen av ektemannen.

Nekter straffskyld

Mannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap. Ut over det kan jeg ikke si noe nærmere om hva han har forklart til politiet, sier advokat Ida Andenæs til NTB.

Hun forteller at hun satt sammen med klienten i avhør hos politiet fra fredag kveld og et godt stykke ut over natten. Avhørene vil fortsette lørdag.

Store mannskaper

Torsdag forrige uke fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.

(©NTB)

Artikkeltags