En mann i 30-årene fra distriktet står tiltalt i Sør-Gudbrandsdal tingrett for ved vold og truende atferd å ha skaffet seg seksuell omgang.

Fornærmede er en mann tidlig i 50-årene fra Gjøvik.

Fornærmede og to kamerater fra Gjøvik reiste på besøk hjem til tiltalte som bor i mjøsområdet.

De kom fram til huset rundt klokken 22.00, kvelden 19. november 2013.

Husverten, den fornærmede og en mann som var på besøk i huset fra før, konsumerte noe alkohol utover kvelden.

De to som kom sammen med fornærmede, returnere til Gjøvik by rundt midnatt. Da startet dramatikken.

– Ble truet på livet

– Kort tid etter at de dro, tok husverten fram en slåsshanske og truet meg til å ta av meg alle klærne. Jeg forsøkte å ringe kameratene som hadde dratt, men da ble jeg angrepet og slengt rundt, fortalte den fornærmede i retten tirsdag.

Den fornærmede forteller han ble truet på livet og opplevde det hele som en gisselsituasjon.

– Jeg trodde min siste dag i live var kommet, sa fornærmede.

Fornærmede hevdet videre i retten, at han ble truet til å utføre oralsex på tiltalte, før han deretter ble voldtatt ved analt samleie.

Tredjemann som var til stede i huset mens den påståtte udåden pågikk, skal ifølge fornærmede ha observert det hele, uten å gripe inn.

Tredjemann stilte i retten som vitne. Han hadde store problemer med å huske omstendighetene den aktuelle natten.

- Jeg har dårlig hukommelse, sa mannen.

I retten hevdet han å ha sovet hele natten uten å ha observert eller hørt noe. Dette i motsetning til tidligere politiavhør der han har fortalt han den aktuelle kvelden var sammen med alle de tre fra Gjøvik som var på besøk. I tidligere avhør har han sagt han ikke har observerte noe overgrep.

På morgenkvisten dagen etter den påståtte voldtekten skal denne tredjepersonen har kjørt fornærmede hjem til Gjøvik. Der skal fornærmede ha varslet nærstående personer som igjen kontaktet politiet. Det førte til at tiltalte ble pågrepet av politiet og varetektsfengslet i tre uker.

– Dette er avtalt spill

Den tiltalte i retten hevdet han er fullstendig uskyldig og at det hele er et resultat av et avtalt komplott der målet er å få utbetalt erstatningspenger som skal deles på fornærmede og hans venner som var med på besøket hos tiltalte.

– Dette vet jeg det snakkes om i det belastede rusmiljøet som disse er en del av, sa fornærmede.

Hendelsene og anmeldelsen som nå er nesten tre og et halvt år tilbake i tid, ble henlagt av statsadvokaten, men riksadvokaten forlangte at saken skulle bringes for retten.

På grunn av at involverte i saken har relasjoner til personer i politiet i Vest-Oppland, behandles saken for Sør Gudbrandsdal tingrett. Det er satt av to dager til rettsbehandlingen.