Her er lastebilen politiet jakter på etter gravemaskintyveriet i Lillehammer

DENNE: Har du sett en slik lastebil i Lillehammer natt til 4. september eller andre steder etterpå? Da ønsker politiet kontakt med deg.

DENNE: Har du sett en slik lastebil i Lillehammer natt til 4. september eller andre steder etterpå? Da ønsker politiet kontakt med deg. Foto:

Politiet i Innlandet har bilder av en lastebil de mener kan være involvert i det grove tyveriet mellom klokka tre og halv fire natt til 4. september.

DEL

LILLEHAMMER: Natt til 4. september ble tre gule gravemaskiner, i forskjellige størrelser, stjålet fra området til Ramirent i Lillehammer. Da en av de ansatte kom på jobb den morgenen, oppdaget han at en port var brutt opp og at maskinene var borte.

Politiet i Lillehammer jobber fortsatt med etterforskning av saken, men har kommet et stykke i arbeidet. Det ble tidlig klart at overvåkingsbilder kunne hjelpe dem på vegen – og nå er en lastebil etterlyst.

– Det kommer inn en rekke tips på observasjoner av lignende kjøretøy, som vi sjekker fortløpende. Det kommer en del tips i denne saken, sier etterforskningsleder Bjørn Bjørnstad i Lillehammer-politiet til GD.

Politiet har offentliggjort et bilde av en lastebil som er fotografert i det aktuelle området i Lillehammer mellom klokka 03 og 03.30 den natta gravemaskinene forsvant. I en pressemelding denne uka skrev de at de fortsatt er ute etter personer som har sett den aktuelle lastebilen.

TV 2-programmet Åsted Norge omtalte tyveriet mandag. I kommentarfeltet på programmets Facebook-side, hvor bildet av lastebilen er offentliggjort, er det diskusjoner om merket på lastebilen. Det forteller Bjørnstad at ikke er viktig for politiet.

– Så lenge folk observerer en lastebil som ser lik ut, så er vi interessert. Vi henger oss ikke opp i merket på dette tidspunktet, sier Bjørnstad.

Gravemaskinene som ble stjålet var en Wacker Neu, som veier ett tonn, og to Volvo-gravere som veier henholdsvis to og fem tonn. Det samlede tyveriet var altså åtte tonn med maskiner.

Politiet utelukker ikke at tyveriet kan henge sammen med lignende tyverier i Trøndelag.

Artikkeltags