Hvilken gudbrandsdøl skal stå på fjerdeplass på lista til stortingsvalget for Ap?

Gudbrandsdølene kjemper om usikker plass på Aps liste til stortingsvalget neste år. Blir det Hilde Holtesmo eller Dag Erik Pryhn på fjerdeplass?

Gudbrandsdølene kjemper om usikker plass på Aps liste til stortingsvalget neste år. Blir det Hilde Holtesmo eller Dag Erik Pryhn på fjerdeplass?

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er det mest spennende ved nominasjonsprosess i Oppland Ap denne høsten. I det foreløpige listeforslag har nominasjonskomiteen beholdt dagens tre stortingsrepresentanter på de tre første plassene.

På fjerdeplass har de foreslått Hilde Holtesmo fra Sør-Fron, mens det er delt innstilling på femteplassen. Flertallet vil ha Sel-ordfører Dag Erik Pryhn og mindretallet vil ha AUF-leder Jan Halvor Vaag Endrerud.

Vi ha «en runde til»

Listeforslaget har nå vært ute til høring i kommunepartiene. Nord-Fron Ap vil at nominasjonskomiteen skal «gå en runde til» for å se om det er mulig å finne plass til en gudbrandsdøl blant de tre første, og dermed på en antatt sikker plass. I fall det ikke er mulig, mener de at gudbrandsdølene må få både 4.- og 5.-plassen.

Men ingen andre kommunepartier har signalisert noe tilsvarende i denne runden. Og blant de 12 kommunepartiene i Lillehammer og Gudbrandsdalen er det bare fem som har kommet med tilbakemelding til nominasjonskomiteen innen fristen. Det er Vågå, Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Lillehammer. Sel, Nord-Fron og Lillehammer foreslår Dag Erik Pryhn på fjerdeplass i stedet for Hilde Holtesmo. Nord-Fron vil ha Holtesmo på femteplass.

Få svar

Ellers i fylket er det heller ikke overvettes stor interesse for nominasjonen. I alt har bare 12 av 26 kommunepartier, samt AUF, gitt lyd fra seg innen fristen. Bortsett fra Østre Toten er det ingen som vil endre på forslaget fra nominasjonskomiteen på de tre første plassene. Østre Toten vil imidlertid ha Stine Renate Håheim på topp.

I tillegg til de tre kommunepartiene i Gudbrandsdalen som støtter Pryhn på fjerdeplass, mener også Lunner Ap at Sel-ordføreren må stå på denne plassen. Åtte av kommunepartiene som har gitt tilbakemelding på den foreløpige lista, støtter Holtesmo. Det samme gjør AUF.

Nominasjonskomiteen har frist til 1. oktober med å legge fram det endelige listeforslaget. Nominasjonsmøtet holdes 19. november.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken