Sentral Innlandet-politiker trekker seg fra politikken

Thomas Breen, fylkesråd i Hedmark, har fått ny jobb i interesseorganisasjonen Norsk vann.

Thomas Breen, fylkesråd i Hedmark, har fått ny jobb i interesseorganisasjonen Norsk vann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Thomas Breen er fylkesråd i Hedmark og er nominert av Innlandet Arbeiderparti på en tredjeplass i det nye Innlandet fylkesting. Breen fikk tilbud om stillingen som direktør i Norsk Vann rett før jul, og takket ja til jobben nå på nyåret.

DEL

Konsekvensen av det er at han trekker seg fra lista til Innlandet Arbeiderparti, og tar ikke en ny periode som folkevalgt.

– Som fylkesråd har jeg de siste fire årene lede arbeidet med strategien for bioøkonomi i Innlandet, og det har vært det mest spennende jeg har holdt på med. Bærekraftig utvikling vil i de kommende årene være helt avgjørende for hvordan vi overlater kloden til de kommende slekter. Det å kunne jobbe med dette på nasjonalt nivå innenfor ett så viktig område som vann, er det vanskelig å takke nei til, uttaler Breen i en pressemelding.

Jobben som direktør for Norsk vann lar seg ikke kombinere med rollen som folkevalgt, og Breen har nå valgt å trekke seg fra lista til Innlandet Arbeiderparti slik at de kan finne en erstatning så raskt som mulig.

- Dette er en ryddigere løsning enn alternativet som vil være å søke permisjon etter valget, sier Breen.

Thomas Breen blir sittende i vervet som fylkesråd i Hedmark frem til kommune- og fylkestingsvalget i september selv om han er engasjert i Norsk Vann fra 01. juli 2019.

Norsk Vann er nasjonal interesse- og kompetanseorganisasjon for vannbransjen i Norge, og eies av norske kommuner, kommunalt eide selskaper, kommunenes driftsassistanser og noen private samvirkevannverk. Norsk Vann representerer 370 kommuner med ca. 95 prosent av Norges innbyggere.

Artikkeltags