Sterke reaksjoner i Høyre etter at Tonning Riise ledet årsmøte

Kristian Tonning Riise var leder i Unge Høyre fram til januar 2018, da han gikk av som følge av informasjon som kom fram i forbindelse med #metoo-kampanjen.

Kristian Tonning Riise var leder i Unge Høyre fram til januar 2018, da han gikk av som følge av informasjon som kom fram i forbindelse med #metoo-kampanjen. Foto:

Kristian Tonning Riise gikk av som Unge Høyre-leder i 2018 etter å ha blitt felt av #metoo-kampanjen. I februar ledet han årsmøte i Innlandet Høyre. Det vekker reaksjoner.

DEL

(OA): – Jeg synes ikke noe om at han ledet årsmøtet til Innlandet Høyre. Unge Høyre har sagt at han ikke får delta på arrangementer i vår regi. Han får heller ikke delta på nasjonale arrangementer i regi av Høyre, som for eksempel årsmøter. Innlandet Høyre bestemmer selv over sine arrangementer, men jeg synes ikke han burde ledet årsmøtet, sier leder Sandre Bruflot i Unge Høyre til Dagbladet.

Les også: Tonning Riise snakker ut for første gang etter #metoo: – Vondt å se at jenter har båret på vanskelige historier som skyldes min oppførsel

Les også: Høyre med knusende dom mot Tonning Riise

Reaksjonene på at Tonning Riise fikk en sentral posisjon under ungdomspartiets møte den 8. og 9. februar, har vært mange i sosiale medier. Generalsekretær John-Ragnar Aarseth støtter Bruflots synspunkt i saken.

– I forbindelse med konklusjonene i varslersakene mot Kristian Tonning Riise i fjor, ble det lagt klare og strenge grenser for hans aktivitet, verv og roller i partiet på nasjonalt plan. Han deltar for eksempel ikke på landsmøtet i Høyre. Og han får ikke delta i noen aktiviteter i Unge Høyre, skriver Aarseth i en e-post til Dagbladet.

Til Dagbladet sier Tonning Riise selv at spørsmål om at han ledet møtet må rettes til andre. Han sier videre at han er fornøyd med at møtet ble ledet på en god måte til tross for et omfattende program.

Tonning Riise valgte selv å gå av som leder for ungdomspartiet i januar 2018. Bakgrunnen var at flere medlemmer i partiet hadde regagert på oppførselen hans. Aftenposten skrev den gang at det siden 2013 hadde kommet flere varsler om lederens oppførsel. Det var #metoo-kampanjen som ledet Tonning Riise til å ta avgjørelsen om å gå av.

Artikkeltags