Gå til sidens hovedinnhold

Sp: – Et budsjett som tar tjenester vekk fra folk

Artikkelen er over 3 år gammel

Et statsbudsjett som vil føre til ytterligere sentralisering av Norge, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum om statsbudsjettforslaget.

– Dette er et budsjett som tar tjenester vekk fra folk. Ingen regjering har sentralisert mer enn Høyre og Frp. Men det er tydeligvis ikke nok å legge ned lensmannskontorer, sykehus, kommuner og fylker. I budsjettet er det altfor lite penger til kommunene. Det kommer til å gå utover barnehager, skoler og føre til trangere kår på sykehjem i hele landet, sier partilederen i sin første kommentar til statsbudsjettet.

Vedum mener budsjettet svekker norske interesser og at det vil bidra til at flere arbeidsplasser blir flyttet ut av landet.

– Regjeringen beholder 350-kronersgrensa for netthandel, og gjør dermed norske varer dyrere og utenlandske billigere. Dette er politikk for utflytting av norske arbeidsplasser. Høyre og Frp burde jobbe for flere arbeidsplasser i Norge, ikke flere i Sverige og Kina, mener partilederen.

Han mener også at budsjettet vil skape større forskjeller i Norge og at det vil ramme vanlige folk i hele landet.

– Nok en gang har regjeringen lagt fram et budsjett som gjør de aller rikeste i de største byene enda rikere, mens folk flest kun får smuler. De som tjener over én million får skattekutt, mens vanlige arbeidsfolk får omtrent ingenting. I tillegg øker bompengene i rekordfart, mens pendlerfradraget også i år går ned. Årets budsjett er derfor en dobbel straff for dem som kjører til jobben, sier Vedum.