Gå til sidens hovedinnhold

Her starter Oppland Ap evalueringen av nederlaget

Artikkelen er over 3 år gammel

Både for Arbeiderpartiet sentralt og ute i fylkene startet tirsdag arbeidet med å finne ut hva som gikk gått galt foran årets stortingsvalg. Planene om å erstatte statsminister Erna Solberg med Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre gikk i vasken, og resultatene var jevnt over svake for landets største parti.

– Dette styremøtet har stått på planen vår i hele år, så det er på ingen måte hasteinnkalt. Vi har flere saker, men mest tid vil vi bruke på å starte evalueringen av valgkampen og det valgresultatet vi har fått, sier leder Tore Hagebakken i Oppland Ap til GD tirsdag kveld.

Les også: Kjersti Stenseng avviser intern murring mot Støre i Arbeiderpartiet

Drøfter situasjonen

Etter å ha gjennomført en telefonkonferanse med fylkesledere i landet og den sentrale partiledelsen, satt Hagebakken seg ned med fylkesstyret i Gjøvik sentrum. Ved bordet satt blant andre stortingsrepresentant Rigmor Aasrud og fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Stemningen blant Ap-politikerne var avmålt.

– Akkurat som man tidligere i dag har hatt sentralstyremøte i partiet, drøfter vi også situasjonen vi er i, sier Hagebakken, som legger til at møtekalenderen framover er full for Arbeiderpartiet.

Blant annet skal representantskapet i Oppland Ap møtes lørdag 23. september. Der blir det også evaluering på agendaen.

– Mer enn hver tredje velger i Innlandet stemte på oss. Vi må bare se framover, sier Hagebakken.

Avviser rokkering

Hagebakken avviser at hans jobb vurderes, selv om partiet ikke har hatt dårligere oppslutning enn årets 35,1 prosent siden krigen.

– Nei, svarer han kontant på spørsmålet, før han utdyper:

– Jeg sier som Jonas Gahr Støre - som på sin side henviser til landsmøtet - at jeg henviser til årsmøtet. Dette er en rikstendens. Du ser det samme i Hedmark, hvor Knut Storberget er leder. Senterpartiet har hatt god framgang, som gjør at vi går tilbake.

– I Arbeiderpartiet velger vi ledere for gode og vonde dager. Nå er det vonde dager, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse tidligere tirsdag kveld.