Gå til sidens hovedinnhold

Elise og Stian videre i «Det store spranget»

Artikkelen er over 5 år gammel

LILLEHAMMER: I den sjette episoden av «Det store spranget» på NRK skulle fedrene ut i den farligste utfordringen så langt. Helt på egen hånd skulle de ri hestene i ulendt terreng og over hinder i konkurransesporten feltritt. Døtrene måtte stå igjen på startstreken, og de var like nervøse som da fedrene skulle slippes ut i verden på hesteryggen for aller første gang.

Fire lag ble til tre, og det ble Einar og Hedda som måtte reise hjem. Elise og Stian vant konkurransen, og er dermed i semifinalen, siden ingen ryker ut neste fredag.

– Det gikk utrolig fort, men jeg ble ikke redd. Jeg måtte ha to forsøk for å komme over første hinder, men etter 3–400 meter nedover jordet begynte jeg å få en idé om hvordan dette skulle gjøres, forteller Stian Berge til GD.

Etter det gikk det vegen.

Les også:  Konkurrerer om å bli best på hesteryggen

Les også: Lillehamringer viser fram hestekunster på tv

Risikofylt øvelse

- Vi skjønte det var alvor da vi fikk en lapp på armen med blodtype og kontaktdetaljer til våre nærmeste pårørende. Jeg ble litt svett da, ler Stian Berge.

For det gikk fort på slutten. Stian skjønte ikke hvor fort det hadde gått før resultatet ble offentliggjort. Det ble Einar og datteren Hedda som måtte forlate konkurransen.

- Jeg har aldri ridd så fort før, og det er ikke sikkert jeg kommer til å gjøre det igjen, sier Berge, som synes det var "løyle" å vinne noe som gikk så hardt for seg.

 

- I forrige episode vant jeg 20 sekunder tidsfordel, men jeg red så fort at jeg ikke trengte å benytte meg av fordelen, forteller Berge, aldri så lite stolt.

Les også: Aurora og pappa Marcel ute av "Det store spranget"

- Hesten min, Ordennada, var svært fartsglad og nøyde seg ikke med lunting. Jeg hadde kommet så langt at jeg stolte på hesten og at hun visste hva hun gjorde. Det var overraskende moro, sier Berge, som før konkurransen hadde sett for seg en heller skremmende opplevelse ...

Før konkurransen fikk han øvd litt på hinderhopp på gården.

Stolt datter

– Seieren i feltritt var veldig uventet. Det var vanskelig å beregne hvor lenge de var ute i skogen. I tillegg hadde alle gjort noen småfeil. At han gjorde det så bra i den første konkurransen hvor de var ute helt på egen hånd var utrolig moro og en fin bekreftelse på hvor mye han hadde lært, forteller Stians datter Elise Berge på telefon fra Island, der hun tar en bachelor i ridning og rideundervisning.

Neste uke er det ingen som ryker ut av konkurransen, og 14. oktober får vi se både semifinale og finale på én gang.

I Det store spranget lærer seks hestejenter fedrene sine å bli gode på hesteryggen. Far og datter konkurrerer i ulike grener innen hestesporten. Annenhver uke ryker et par ut.

Bildeserie

Et hesteliv

Se også:

Les også: Nå har også far fått hestedilla