Bettingselskap trodde Lars Berger ville vinne «Mesternes mester» – så tok de vekk spillet

BEST: Bettingselskapet CoolBet tror Lars Berger vinner årets sesong av Mesternes Mester. Foto:

BEST: Bettingselskapet CoolBet tror Lars Berger vinner årets sesong av Mesternes Mester. Foto: Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere skiskytteren Lars Berger fryktet de mannlige deltakerne i «Mesternes mester», men bettingselskapet Coolbet trodde han kunne stikker av med seieren. Dermed ble han kåret til favoritt.

DEL

– Det er veldig hyggelig å bli kåret til favoritten, men jeg kan ikke si så mye mer, sa Lars Berger til Nettavisen da bettingselskapet la ut spillet i begynnelsen av januar.

Etter at Nettavisen skrev artikkelen om at Lars Berger var bettingselskapets favoritt, ble spillet tatt vekk.

– Spillet ble tatt ned etter fire-fem dager. Vi fikk veldig mange spill på én person. Siden dette er et TV-program i opptak, kan det bety at noen vet hvem vinneren er. Derfor ønsket ikke vi mer risiko på spillet, sier Mikkel Melqvist i Coolbet til GD.


Les også:

Lars Berger er den eneste som har tatt VM-gull både i skiskyting og langrenn

Forberedte seg godt

Skiskytteren fra Lesja er en av ti deltakere i den tiende sesongen av «Mesternes mester». Da Lars Berger gikk inn i konkurransen var det de mannlige deltakerne han så på som sine sterkeste konkurrenter.

– Vi hadde møttes en gang før, og jeg syntes de så store og sterke ut. Men alle har jo sine styrker, og selv følte jeg at jeg lå bra an utholdenhetsmessig da jeg gikk inn i konkurransen, forteller Berger.

39-åringen innrømmer også at han håpet at han ikke var for gammel sammenlignet med de andre deltakerne.

– Jeg forberedte meg på konkurransen ved å trene på 90-graderen og diverse styrkeøvelser, for eksempel jerngrep. Det er hardt, men jeg vet ikke om jeg ble så mye bedre at det hjalp meg i konkurransen, sier han, som også løp en del i oppladningen.

Ville komme lenger enn søsteren

I 2015 deltok søsteren, tidligere skiskytter Tora Berger, i «Mesternes mester», men ble den første til å ryke ut. Lars Berger håpet å komme lenger.

– Jeg hadde som mål å ikke ryke ut først. Men målet med deltakelsen var selvsagt å vinne, sier han.

Berger, som la opp som toppidrettsutøver i 2015, synes det var veldig artig å være med på programmet.

– Det ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Det var fantastisk fine folk, vi bodde flott og hadde mange konkurranser og fine samtaler sammen, sier han.

– Talent

Programleder Dag Erik Pedersen har fulgt den tidligere skiskytteren og langrennsløperen gjennom karrieren hans, og kjenner Berger derfor ganske godt.

– Han er en veldig sterk idrettsutøver og har en enorm radius når det gjelder utholdenhet. I 2005 var han med på temposykling uten å ha syklet noe særlig før, men kom inn kun noen minutter bak Thor Hushovd, sier han.

DISSE DELTAR i Mesternes mester. Foto: Toke Riskjær (Rubicon TV/NRK)

Bergers svake side

Pedersen har derfor ingen problem med å forstå hvorfor Berger utnevnes som vinner-favoritt.

– Han er utrolig bra rigget fysisk, sier programlederen.

Men det gjenstår å se om Lars Berger stikker av med seieren eller ikke. Det er nemlig ikke alt som nødvendigvis taler til hans fordel.

– Min svakeste side er at jeg ikke alltid er like flink til å finne gode strategier, sier han til Nettavisen.

Artikkeltags