Reiselivet kommer til Lillehammer for å tenke nytt og grønt

KOMMER TIL LILLEHAMMER: NHO Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold samler sine for å tenke nytt og grønt. Det skjer på Lillehammer fra mandag.

KOMMER TIL LILLEHAMMER: NHO Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold samler sine for å tenke nytt og grønt. Det skjer på Lillehammer fra mandag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag starter NHO Reiselivs årskonferanse på Lillehammer.

DEL

På mandag åpner NHOs store årskonferanse for reiselivet på Lillehammer. Årets tema er "Made in Norway - på jobb for et grønt reiseliv".

– Temaet "Made in Norway - på jobb for et grønt reiseliv" er valgt fordi reiselivet, som en av verdens raskest voksende næringer spiller en viktig rolle i den grønne omstillingen. FN har utpekt 2017 til å være året for bærekraftig turisme. Reiselivet er spådd en global vekst på 66% innen 2030. Norge skal ta sin del av den internasjonale veksten, men det skal skje på en bærekraftig måte, forteller NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Det grønne skiftet

NHO inntar altså konferansesalen på Lillehammer Hotell - godt og vel et døgn etter at Miljøpartiet de Grønne har avsluttet sitt landsmøte samme sted. Selv om NHO muligens trekker et litt annet klientell til sine konferanser enn MDG gjør, er mye av tematikken den samme: Hvordan skal Norge møte det grønne skiftet - og en stadig økende miljøbevissthet for både borgere og tilreisende?

– Med mer enn 450 deltakere er NHO Reiselivs landsmøte og årskonferanse en av reiselivsnæringens største møteplasser. Dette er en arena som samler deltakere fra samtlige av de store hotellkjedene, frittstående hotell fra hele landet, opplevelsesselskaper, destinasjonsselskaper, bilutleieselskaper, campingbedrifter, festivalarrangører - alt det som utgjør hele det mangfoldige norske reiselivsproduktet, sier Kristin Krohn Devold.

Bredt program

Hvordan kutte matsvinn? Hvordan sørge for miljøvennlig fastfood? Hvordan tenke grønt når man driver et lavpris-flyselskap? Alt dette er spørsmål som kommer til å bli tatt opp undervegs.

GD har tidligere meldt at P3-kjendis Live Nelvik er hyret inn som konferansier. Skuespiller Jakob Oftebro skal også lede kveldsprogrammet en av dagene.
 

Les også: - Viktig for sånne byrotter som meg å komme seg til innlandet


NHOs årskonferanse tar mål av seg å løfte fram reiselivsaktører, leverandører, teknologi og mennesker som bidrar til et enda grønnere reiseliv - ikke ulikt Snowballkonferansen i Hafjell i vinter, der NHO Reiselivs direktør Kristin Krohn Devold var en selvskreven konferansedeltaker.

– Lillehammer er indrefileten

– Norsk reiseliv seiler i medvind. Vi har bak oss flere år med rekordresultater, og mye tilsier at vi går mot nok et rekordår. Knapt noen annen næring har samme vekst i antall arbeidsplasser. Lillehammer og innlandets mange fantastiske  fjelldestinasjoner utgjør en viktig del av et attraktivt reiselivsprodukt som tiltrekker seg stadig flere både norske og utenlandske turister, sier Kristin Krohn Devold.

– Flere aktører i regionen utvider sesongen og dette tilrettelegger for flere helårsarbeidsplasser. For å videreutvikle et fremtidsrettet og lønnsomt reiseliv som er i tråd med forbrukertrendene, må sikre at "råvaren" som ofte er natur og miljø forvaltes på en god måte. Samtidig er næringen selv godt i gang med å intensivere innsatsen for å redusere sitt eget CO2- avtrykk, påpeker NHO Reiseliv-direktøren, som selv har tatt grep for at konferansen skal bli så grønn som mulig:

Gir bort konferanse-maten

– Vi starter med oss selv og har gått gjennom hvilke grep vi kan ta med selve konferansen.  Vi har invitert deltakerne til å ta tog eller buss til Lillehammer. Felles transport er satt opp fra flere punkt. Gjennom appen "Too good to go" skal vi legge ut all restematen for rimelig salg i etterkant. Lillehammerfolket får bare følge med!

Konferansen avsluttes tirsdag 23. mai.

Les også: – Reiselivet må tenke annerledes
 

-         

Artikkeltags